RTG och träning

Idag har vi varit och röntgat Lots och det vi såg av plåtarna såg bra ut så nu är det upp till SKK!
Anna/saga och jag/Jäger hade en lyxträning iom att Jenny inte hade någon hund (Lots var groggy och Konrad inte tycker det är kul med tygpåsar) så var hon funkis åt oss!
Vi körde dirr och stoppsignal och avslutade med några markeringar även idag så var det succè träning som gällde och det gick kalas för båda hundarna lite sämre för förarna!!
Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att vara tydlig med tecken och signaler när man kör hund även fast man vet att det alltid går bättre då?? Fast jag tror inte att jag/vi är ensamma om detta fenomen!!!


// Marcus 
   

På banan igen!!!!

Så där ja!! Idag har vi tränat!! Camilla/ Conover's Arraks pim pim Anna/Saga Jenny/Lots och Jag/Jäger var hemma hos oss och körde succèträning. Markeringar och linjetag till kända områden!
Alla hundar gick bra! Jag är jätte nöjd med Jägers jobb även fast han är påverkad av att det finns löptikar!! Jag måste bara vara mer tydlig med vad jag vill.
Vi har bokat in oss på träning hos Helena L 1/11 och 16/11 ska bli skönt att komma dit igen och bli uppläxad och nytänd!
Jag har även bokat in mig och Jäger på ett Ökl träningsläger hos Maria Sundberg 6-7 dec det ska bli kul att se vad man kan lära sig där! 



// En positivare Marcus
  

Upp som en sol ner som en pannkaka

Igår fm var vi och tränade med Sofie/Zimply o Menta på ett nytt ställe som Sofie hade hittat!!  
Vi körde tripplar till Zimply dubblar till Jäger o Menta och enkel till Lots och det enda man kan säga är att duktigheten från i lördags var som bortblåst!!!! Ingen hund gick bra inte ens Lots som brukar glänsa, dom var rent ut sagt urusla!!!
Nu är det lugn träning på hemmaplan som gäller men man kan ju inte låta bli att bli lite spak och börja fundera på om Jäger är sönderkörd, dalarna börjar komma för ofta men det är väl jag som är lite nojjig när det gäller min hjälte!
Jag har även lärt mig hur Jäger reagerar när det är löptikar!!! Han börjar banta som om min lilla tarm behöver gå ner i vikt (28kg)!   


// Marcus
     
 

Tackträning med Mats och Helena

Det kan löna sig att ställa upp frivilligt! SSRK Bergslagen sätter av pengar för att provledningar ska kunna göra något för sina funktionärer och vi bakom Fellingsbroprovet bjöd på en träning. Instruktörer för dagen var Mats Närling och Helena Molin. De goda nyheterna var att hela familjen Gunnarsson skötte sig bra! Lydnaden börjar komma tillbaka efter jakterna. Jag är riktigt nöjd med vad jag och Lots gjorde under förmiddagens nybörjar-pass. Han var inte riktigt lika stadig som jag är van vid men stannade kvar vid min sida trots lite ryckningar. En övning var markeringar över ett dike med successivt ökat avstånd. Jag var lite fundersam då min lilla gula kan ha problem med miljöbyte men det gick kanon! Längsta avståndet var kanske 80 meter (min uppskattning...) så det var ju lite av en utmaning. Sista övningen var stoppsignal som avslutningsvis kombinerades med uttecken och där glänste vi verkligen!! Han börjar fatta grejen! Jag märker att jag börjar bli bortskämd med min duktiga hund. Det kändes lite ovant att träna i en ren nybörjargrupp. Alla andra förare utom en är nybörjare så det var inte bara hundarna som inte hade rutin. Det var vissa problem med hundar som knallade och sen bara racade runt, hundar som inte kom på inkallning och liknande. Jag har inget minne av att Lots någonsin har gjort något sånt! Marcus och Jäger hade också en bra träning enligt rapporter. Jag såg en del men vart sedan fast på ett ställe för att kasta åt andra. Dirigeringar börjar funka igen, han arbetar på bra och ligger i. Mats sköt några "ägg" med apportkastaren som studsade för att simulera löpor. Jäger klockade dom inte men låg kvar och jobbade och lyckades på egen hand ringa in dem. Jakten kanske har gett lite självständighet. Öppen/elit-hundarna avslutade med en WU. Det var mycket skott och kast så jag tror faktiskt att nästan alla hundar utom Jäger knallade någon gång. Det var en jättebra dag! Det regnade bara lite på morgonen, hundarna gick bra och det var trevliga människor och hundar med. Sofie/Zimply var där och Charlotte/Luna också. Vi blev särskillt glada att Lotta tog sig dit då hon egentligen var sjuk men tyderligen hade Luna starkt påpekat att i.a.f. hon tröttnat på att ligga i sängen! Jenny

Röntgen

Nu har jag bokat tid för Lots höft- och armbågsröntgen! Det ska ske den 23:e oktober och vi kommer göra det hos "vår" veterinär, Annalysen. Där har vi röntgat alla andra hundar och det har gått bra, vi har bara fått friröntgade hundar. Det värsta med att höftröntga en hund är väntan efteråt, några veckor känns verkligen som ÅR när man väntar på resultatet från SKK.

Här kommer fortsättningen om min och Lots start på WT. Vi har kommit med som reserv! Visserligen är vi andra reserv men vi fick besked igår (tisdag) så frågan är om det kommer komma några strykningar. Vi får väl se hur det går!

Jenny

Tackjakt på Åtorp

Igår var vi tillbaka på Åtorp, men denna gång var det för att själva vara med på en tackjakt eftersom vi ställt upp som apportörer under tidigare jakter. Jag gick med hund men Marcus gick som skytt (fick 6 änder under dagen). Det var inte lika god fågeltillgång som det varit itidigare så vi hann med hela 6 vatten under dagen och jag tror att det blev 40 fågel skjutet totalt.

Mesta delen gick jag med Jäger och Lots, det är första gången jag för Jäger! Vi hade lite kommunikationssvårigheter i början men sen gick det bättre. Jag skickade honom på en skammad and som jag trodde han sett men han gick för kort och då var jag tvungen att gå in och styra ut honom igen och det gick bra!! När jag körde honom märkte jag verkligen vilken nytta man har av en stadig hund med bra fotgående, allt blir så mycket enklare om man inte måste koncentrera sig på sin hund hela tiden.

Vid två vatten fick Lots följa med Charlotte och Luna och sitta passiv, då tog jag chansen att även ta med gammelgubben Konrad ut. Han brukar ju aldrig få vara med nu fick han i alla fall ta in 2 änder. Det är sån skillnad i hans arbete när det är "på riktigt". Han tycker att sandpåsarna (=dummies) är rent löjligt men på fågel är det en helt annan sak. Jag lyckades göra en vattendirigering med honom vilket inte hör till vanligheterna!!

Lilla Lots är en riktig stjärna! Han fick vara med på efterapporteringen. Vid Kihl-vattnet ramnlar det alltid fågel i ett stort, tungjobbat vassområde. De "stora" hundarna ville knappt inte gå in i området och det låg 2 änder därinne. Jag skickade Lots på ett fritt sök och han plöjde glatt på in i skiten, han fick in båda änderna! Snacka om att få utdelning för att ta ny mark!! Det är en riktig viltfinnare jag har!!

Nästa helg ska vi förhoppningsvis kolla om det även är en provhund. Jag har anmält oss till Labbeklubben östras WT i Roslagen. Har inte fått besked än men hoppas verkligen att vi kommit med!!

Jenny

RSS 2.0