Familjen lever fortfarande, 20100725

Länge sen sist men vi har inte dött! Möjligtvis har vi tappat farten lite i värmen som varit: över 30 grader och dessutom en bromsinvation har gjort de senaste veckorna jobbiga! (Vem tyckte egentligen att insekter som bromsar var en bra idé? Inte jag!) Men en del har vi iaf pysslat med!

Den 30/5 var vi tack vare Charlotte inbjudna på A-provs/Walk up-träning hos Bitte Sjöblom på Naddö. Vi delade upp oss och turades om att lägga upp övningen, vara funktionär och köra hund. Lots gick tyvärr dåligt för dagen, Jäger gick bättre men han eye-wipade alla, vilket inte blev så bra träningsmässigt. Han gick bara på dirigeringar och tog knappt nån markering som han egentligen hade behövt. Men, men... Man kan väl inte få allt här i världen. Definitivt ett skoj träningsupplägg som vi kommer att använda igen!

5-6/6 var det kennelträff hos Monica. Det var O, P och Q-kullarna som var där och det blev SOM VANLIGT jättetrevligt med hundträning, trevligt sällskap och god mat! Tack så mycket Monica! Janne och Helén Kalla var instruktörer. Det är skoj med kullträffar, spännande att se likheter och skillnader syskonen emellan!


Systrarna i P-kullen. Bara tikar och bara kvinliga förare!

Samtidigt som jag var i Tulka den 5/6 så var Marcus/Jäger och Mats/Hagla i Rimbo på Jaktretrieverklubbens Apporteringsprov och WT. Båda två blev godkända på provet och fick utmärkelse på WT. Grattis! Hade gärna varit med på det OCKSÅ och fått Lots godkänd men man kan inte vara på två ställen samtidigt!

20/6 var det dags för Unghundsderbyt. Pirat gick inte lysande men jag är ändå nöjd! Vi nollade på två rutor och blev slagna av syster Puma men vi får ta revansch någon annan gång!


I väntan på start vid ruta 2.



Bäst av alla Viltvårdare blev Odin, han och Johnny kom på en hedrande 5:e plats. Bra jobbat!!

Den 3/6 var det dags för vår årliga tur till Itab i Surahammar! Det är skoj att handla, eller hur!! En butik med billiga, bra jakt- och friluftskläder gör t.o.m. Marcus shoppinggalen! www.idefixteko.se 

7/6 var jag med Lots till Västerås. Vi har deltagit i en studie om ämnesomsättning på hundar med både Jäger och Lots och nu var jag iväg för att göra om ultraljudsundersöknigen på Lots. Det blev något tekniskt problem förra gången han gjorde den. Jag kan också glädja alla med att Lots fortfarande är fullt frisk ( en veterinärundersökning ingår i studien)!

10/6 var vi till Mjölby för att träna med Hampuz och Anna. Vi träffade dem första gången på träningen i Naddö. Vi körde mest dirigeringsövningar (raka linjetag!) på land och vatten. Det var en jättetrevlig dag och hundarna gick bra! Detta trots att Pirat löper, känns bra att hanarna ändå koncentrerar sig på arbetet!!
Det blev en lång dag , speciellt för Marcus! På vägen hem släppte jag av honom i Kumla då han hade bokat in en grabbkväll med några jobbarkompisar! Fast, å andra sidan, först bra hundträning sedan grilla och dricka lite öl... Det kanske inte var så synd om honom trots allt!

Sista veckan har vi tränat två gånger med Charlotte, hon har ju semester och all tid i världen. (Eller? Känner jag henne rätt kanske hon har en del annat inplanerat också...) Vi har varit i Kilsbergen och kört vattendirigeringar med de stora och markeringar med de små.  Vi har alla, mer eller mindre, svurit över att det ska vara så svårt för hundarna att simma RAKT FRAM. Glädjande för mig är att Lots har gått bäst! Det jag ska koncentera mig på nu är att jag ska vara så tyst som möjligt och bara trycka på när det behövs. Jag har klara tendenser att ropa i tid och otid, får väl bita mig i tungan under höstens prov! I fredags fick elithundarna (Jäger och Luna) dessutom gå ett sök på en myr och det gick riktigt bra! Skoj att se Jäger söka både brett och djupt!

Vi har börjat skicka in anmälningar till höstens prov. Det blir start för Jäger och Lots. Ingen start planerad än för Pirat, måste köra mer vilt och vatten först. Hittills har vi anmält till Hallstavik och Uppsala, hoppas vi kommer med!

Jenny

RSS 2.0