Tröttsamt! 20100130

Vaknade imorse och gick ut för att rasta gänget kände att det bet lite i näsborrarna in fort som f-n för att kolla temperaturen -24 det är inte kul nu!! Global uppvärmning my as!!!!! Istid säger jag! 
Iom så blev det en inställd träning för Pirat och hennes träningskompis Yoshi (Thorsvi Springbank).
Vi börjar bli riktigt trötta på snö och kyla! Jag ska även om det är kallt ut och ploga rent tomten så att vi kan träna
hundarna så fort tempen ökar! Iår är jag riktigt glad över att vi har våran fyrhjuling med plogblad. 
Det händer en del på hundfronten iaf. Vi har gått med i Jaktretriverklubben (ska bli intressant), anmält till A-provsträning 31/3, och vi ska till våran uppfödare på Ekl internat 17-18/3 , börjat planera provstarter för Lots o Pirat,  lämnat in ledighetsansökningar, börjat kolla upp boende i olika delar av landet för det kommer att bli en del åkande i år igen!!! Självklart ska vi till unghundsderbyt!!! 70 mil t o r är ju en bit av en kaka!!  
Alla hundar är lyckliga nu för Pirat slutade löpa förra helgen!
Vi har inte märkt några förändringar på henne så förhoppningsvis så blev hon inte parad men vi håller koll!!!


// Marcus 
 

Tjuvparning och fängelse! 20100116

Full koll hade vi inte!! I onsdags så kom jag ner till hundgårdarna på jobbet och där hade Pirat besök av en wachtelhane på 10 mån!!! Han hade tagit sig över stängslet!!! J-la skit!! Kan tala om att han for tillbaka samma väg han kommit!! Nu verkar det inte som om det blev nån parning för from igår så är Jäger och Lots extremt intresserade av Pirats bak!
Så nu är det fängelse på nätterna!! inte populärt iaf så tycker Jäger det är skit!! han får inte vara med husse eller mums tiken!!


       

Idag så ska vi träna, DET SKA BLI INTRESSANT. 
Jag har tröttnat på all snö så nu håller jag på att ploga bort snön från en del av tomten. Är man dum i huvet så är man!!
Jag måste ju börja träna om vi ska ha nån chans på 3x1 i ekl och eventuellt inte göra bort oss totalt på A-prov, mocktrails och Wt!
Jenny måste ju träna Lots inför ökl/ekl och Pirat inför nkl och unghundsderbyt!! 
Ryktena säger att derbyt kommer att gå i småland sen har jag även hört att det blir ett 2 dagars wt i Dalarna i år igen!!



13.20 Nu har vi tränat!!
Det var riktigt kul att träna!! Lots och Jäger gick skitbra!! snabbt ut, snabba upptag, snabbt in, tog signaler klockrent! markerade suveränt!!! Det märktes inte att vi har en höglöpande tik hemma!!
Jenny tog ut Pirat en sväng och hon gick kalasbra. 

// Marcus



        

Förberedelse för våren 2010, 20100109

Här i Kräcklinge är det verkligen vinter, hemskt nog! Vi har 3 dm snö och har haft temperaturer på -15 sen en bra bit innan jul. Senaste dagarna har det legat runt -25. Behöver jag tala om att hundträning inte är att tänka på så vi har 3 st understimulerade hundar! Vi har iaf förberett oss för vårsäsongen genom att skaffa nya kläder! Julklappar och reafynd gör att vi kommer vara snyggast under 2010.



Jenny med matchande hundar och, minsann, är det inte ett par skinnbyxor man kan se skymta?



Godsägaren överblickar ägorna. (Alla 1,4 hektar!) Komplett med "gubbkeps" och allt!


Kylan innebar ju också en utmärkt anledning att även köpa nya täcken åt hundarna! Lots och Pirat har varsitt ulltäcke i blått och brunt  medans Jäger ser mycket maskulin och välklädd ut i camo (dock ett gammalt täcke!)




Vi fick även lite bilder på "bus i snö" mellan fotomodellstagningarna. Både Pirat och Jäger ser ut som mördarmaskiner! Det gör inte Lots när han busar! Elaka ser de ut...



Senaste nytt i övrigt är att Pirat löper sen en vecka tillbaks. Hon börjar följa uppmaningarna att löpa nyår och midsommar för att inte förstöra prov- och jaktsäsongerna! Det är lite jobbigt för killarna, helt plötsligt luktar hon jättegott utan att de får lukta! Men det går bra och det måste ändå genomlidas så lika bra att göra det nu!

Nu ser vi fram emot att kylan ska släppa. Det ska bli varmare nästa vecka men då kommer det säkert bara börja snöa igen. Vill inte ha mer snö!!
Det finns EN fördel med snön och kylan. Fästingarna kommer inte att bli så många i år!!!!
   
Jenny

RSS 2.0