Vad ska man säga??? 25/1

Igår så åkte vi till Helena L för Ökl träning som vanligt så blev det walk up!!
Det ända jag kan säga om träningen är JÄVLAR vad bra vi är!!!!!!!!!!!!!! Jäger gick hur bra som helst på markeringarna på dirr tog han tecken som om han inte gjort nåt annat det var bara jag som tabbade mig 2ggr pga osäkerhet var dummien låg men det kommer inte ske igen!!  Tempot var snabbare än faxen och inget frågande någonstans.
Det var riktigt kul igår så nu ska jag hålla i min nya stil att föra Jäger! Så små ändringar som jag gjort i mitt föreri med så stort resultat innebär ju att det bara kan gå bättre!!
Nu så ska det tränas sök för det är den bristen vi har kvar att lösa sen går tåget mot SJ(J)CH!
Sara och Luring var också där och dom imponerade stort det är väl en del kvar på dirr men det är inte långt kvar tills det är dax att köpa biljett på tåget till SJ(J)CH! Lots fick sitta i bilen för att vänja sig vid att inte alltid vara med och det hörde vi att han protesterade mot även fast vi var en bit bort och det blåste!!!


// Marcus

Träning på Åtorps gård 18/1

På begäran!!
Igår så åkte vi till Malin och Inqa (Jägers syrra) för att träna lite!
Vi började med att köra Dubblar i uppförsbacke och  bakom ett krön avstånd från ca 50 m!
Jenny startatde med Lots och den hunden han bara går!! sen var det dax för mig och Jäger med tanke på att han är en ganska dålig markör så är jag jätte nöjd med det jobb han gjorde.
Efter det var det Malin och Inqas tur och det märktes att dom inte hade tränat på ett tag men jag tycker ändå att Inqa skötte sig bra. Det var ju inte så lätta markeringar så hundarna fick jobba lite men låg i ett snävt område och gav inte upp!
Farbror Konrad fick komma ut och ta ett par markeringar han tyckte det räckte med 4 sen var det inge kul lägre!
Nu byte vi område och körde markeringar med terrängbyte genom hallonsnår över väg och in i talldunge ingen hund hade problem med det så nu kände vi oss klara med markeringar.
In i bilarna och byte av mark nu var det dax för dirr!!!
Bakom Malins hus är det hur fin mark som helst för att göra kluriga linjetag så natuligtvis gör vi det "enkelt" för oss och bestämmer oss för att där borta är det perfekt att skicka hundarna till.
Alltså en linje som gick snett över ett dike upp på ett krön mellan ett stenparti och en en dunge ner bakom över ett dike till och upp på ett krön där låg dummiesarna ca 150m bort!!! Jenny tog med Lots och gick iväg och la ut medans Malin och jag gick iväg så att våra hundar inte skulle se.
Jenny skickade Lots 2ggr på tillbaka vägen iom att han inte är så van med linjetag inga problem där inte sen blev det dax för Inqa, Malin ville ha ett skott för att få dragning men det blev mer en störning. Det märktes på båda att dom inte har tränat ordentligt på ett tag men Inqa kom ut till dummiesarna iaf.Vi kom överens om att Malin ska backa i träningen och köra kända områden med mycket motivation . Nu var det min och Jägers tur pang iväg upp på krönet mellan stenarna och enarna där tyckte Jäger att han skulle in men jag blåste stopp och sen ut med vänsterhanden pang iväg till dummiesarna tjoho vilken kille!! Kan ju säga att linjerna blev inte spikraka men det var terrängens fel! Detta var ännu en kalasträning Jenny och Jag åkte hem med ett leende och känslan av att ha 2 blivande champinjoner!!!!  Vi börjar mer och mer känna att allt åkande till olika instruktörer har gett resultat i vårat handlande av hundarna.
Ps Jag tycker synd om er uppe i norr som missar en massa träning pga snö!!

Idag har vi styrt upp resan till jämtland boende och semestern är klar så nu är det bara anmälan till jaktprovet kvar!!
Nu till helgen bär det av till Helena L för Ökl träning för mig och Jäger. 
Den 31:a ska vi hålla i en Walk up träning för ett par golden ägare det ska bli skitkul tycker både jag och Jenny!


Hoppas att det var en givande läsning!!
// Marcus        
            

Skön dag!! 090117

Idag har jag varit ute och tränat Jäger på närsökstecken hö o vä för det har han tydligen glömt vad det är för nåt dom senaste gåmgerna vi tränat. Jag har fått en frysning istället men idag så funkade det!! Det börjar kännas som min gamla Jäger är tillbaks allt går fort nu!
Sen tog jag ut Lots för att träna lite stoppsignaler! (Lots har haft svårt att lyssna under arbete!) Jag har ju lite mer tryck i min röst än vad Jenny har så han började lyssna rätt så snabbt sen körde jag några närsökstecken åt hö/vä som gick kalasoch efter det så blev det markeringar över en liten kulle kan säga att Lots tror husse kan kasta långt. Det blev stoppsignal och inkallning 4ggr sen satt markeringen där den skulle. 
Gick en stund och funderade pratade med Jenny så hon gick ut med Konrad och la ett sök med 21 dummies hämtade mig och Jäger. Jag är nöjd med Jägers sökarbete men det ska helt klart tränas mer sök!
Imorgon åker vi till Malin och Inqa och tränar!! 
Vi har blivit utmanade av Marie !   

 4  FAVORITPROGRAM
*Har inga
4 SAKER JAG GJORDE IGÅR
* Promenerade hundar
* Surfa
* Slöa framför tv 
* Läste bok
4 SAKER JAG SER FRAM EMOT

* Ökl träning 24/1 Hos Helen Lindström
* Bli med valp
* Jämtlandresa
* MH den 25 april
4 FAVORIT RESTAURANGER

* Har inga
4 SAKER PÅ ÖNSKELISTAN

* 2 st förstapris i Ökl med Jäger i vår
* 1:a nkl för Jenny o Lots 
* Godkänd kkl  
* Att 2009 blir ett riktigt bra hundår för alla vi känner!!


Nötning ger färdighet, 20090111

Vad skoj det är när saker börjar lossna och allt plötsligt börjar funka! Jag har sista tiden börjat nöta tecken och signaler med Lots. Linjetag, stopp, höger, vänster, in, ut osv. osv.... Lots tar tecken rätt så bra i övningar, problemet har varit att jag inte med pipan har fått ett distinkt stopp när han jobbar på något. Men i dag såg jag alltså en ljusning!

Vi träffades på Dylta idag för att träna. Det var jag/Lots, Marcus/Jäger, Angelica/Måndag, Camilla/PimPim, Anna/Saga och sen kom också Sofie/Bonuz. Vi började med lite dirigeringsövningar sedan la Marcus ut ett ganska långt linjetag (90 m?). Avslutningsvis blev det några markeringar som landade just framför energiskog.

Det som gjorde mig extra glad var när jag skickade Lots på linjetaget. Han hade inte sett utlägget utan bara de andra hundarna gå. Han gick på en bra linje men gick några meter för långt så han gick över ett dike. Då kunde jag stoppa honom, när han sen stog still så kunde jag få honom att söka mot mig, fick vind, tog upp och kom in! SKÖNT!!

Jäger gick jättefina linjer med tog inte riktigt tecknen där ute. Han gick inte riktigt ned på närsök som han skulle men Marcus såg ganska nöjd ut ändå. Jag tror att det kan bero på att Jäger har börjat ta markeringar så bra, det gjorde han INTE förut! Måndag såg ut att gå riktigt bra, jag tror bara att det var vid något tillfälle hon och Angelica hade lite olika åsikter. Saga gick som tåget. Hon är så rolig: hon har börjat lägga sig när Anna blåser stopp. Men går glatt vidare vid nästa tecken ändå, från liggande! Camilla körde någta linjetag med PimPim men utan stopp, sånt får komma senare. Avslutade även hon med några markeringar. Sofie tog nåt linjetag och några "skojkast" med Bonuz men var mycket där för miljö- och gruppträning.

Jag ska definitivt fortsätta nöta mina tecken så kanske vi kan få dem att verkligen sitta här under våren!

Jenny

Online igen! 070109

Ursäkta för dåligt bloggande men vi har haft problem med uppkopplingen och ni som bor ovanför polcirkeln (Jämtlänningarna) hoppas vi inte blir allt för avundsjuka!!
Vi har hunnit med en hel del under den tid som gått!
Vi börjar med den 28/12.
Först var vi hem till Angelica och tränade lite dirigering och markering. Det gick bra för mig och Jäger fick bara några små frågor vid upptag och en låsning när jag ville ha ut Jäger men det är nåt vi jobbar på!! Jenny och Lots skötte sig bra det enda som inte riktigt funkade var signalerna!
Efter träningen var det dax för besök hos Uno och hans nya familj. 
Han trivs som fisken i vattnet en helt annan hund!! Det var länge sen vi såg honom så positiv till allt.
Vi gick en promenad så Uno och Konrad fickk springa runt och lattja med varandra och sen fikade vi så lugn som Uno var inne har han aldrig varit hos oss. Jenny och jag känner bara att vi gjorde helt rätt i att omplacera honom!  
01/01
Kl 10.00 träning med Angelica 
Långa markeringar och linjetag alla hundar gick bra! Jäger var laddad och gick "snabbare än faxen". Jag har släppt lite på kraven!!
3/1
08.00 avfärd till Maria Sundberg för dirr fortsättnings träning!
Det var ett riktigt skitväder när vi åkte på vissa ställen hade det kommit ner 1,5 dm snö på E18/E20 och inga plogbilar såg vi på hela vägen ca 15 mil men vi kom fram.
Vi startade med en liten walkup mest för att Maria skulle se hur hundarna funkade. Jäger och Lots gick kalas och sen var det dax för övningarna.
Jag tog med Jäger in i skogen ca10m och la ut 3 dummies gick ut på fältet satte Jäger och gick ca 100m åt höger till en liten dunge och visade att jag la ut dummies där sen tillbaks till Jäger och lämnade honom igen gick ca 50m men Maria tyckte att jag skulle utöka avståndet så det blev ca 80-90 meter ifrån. först  blev det en inkallning efter det ett linjetag rätt in i skogen inga problem efter det var det dax för linjetag fram till skogskanten stopsignal sen ett sidotecken åt höger inga problem det heller!! Nu tyckte Maria att jag skulle låta Jäger gå in i skogen men jag skulle blåsa stop innan han kom fram till dummiesarna och sen kalla tillbaks honom ut på fältet sagt och gjort väl ute på fältet skulle jag skicka honom åt höger men eftersom han hade full koll åt höger så sköt Maria ett ägg åt vänster sen fick jag kalla in honom ett par meter och skickade sedan åt höger till dungen!! Återigen "snabbare än faxen". Jenny och Lots gjorde liknande övning men med kortare avstånd och lite mer krångel pga signalerna inte vill sätta sig riktigt i Lots skalle. 
Efter lunchen var det dax för en ny övning man skulle gå i par där hund 1 fick en markering över dike över väg och in i skog och hund 2 fick en markering/dirigering snett över dike och över en dunge med stock och ris sen över en väg ut på ett hygge! svårigheten var terrängbyte! hund 1  fick inte gå på sin markering förns hund 2 hade hämtat sin markering och sen var det dax för hund 2 att gå på linjetag till hygget! Jäger gick skitbra. Lots gick också bra med tanke på att han är ung och har lite för mycket egen vilja. sen avslutade vi med linjetag rakt igenom dungen och över vägen mot området på hygget dragningen blev ett skott. Jag utmanade Jäger lite och skickade honom i snäv vinkel till området i skogen som vi tagit markeringar efter det fick han gå på linjetaget ut på hygget inga problem!!!!!!! Lots gick bra här också!
Efter träningen for vi vidare till Linköping och Charlotte ! Väl där så blev det en lugn kväll med god mat och gott vin  kortspel och en hel del skratt!
4/1
Hemma hos Charlotte . Bilder finns på hennes sida. 
Nu är det dax för hundträning igen, iväg till ett fritidsområde med några nedlagda skjutbanor!
Vi började med att jag fick drilla Jenny och Charlotte i lydnad sen  körde vi stopp övningar med Lots och Jenny det gick sådär Lots var nog trött av gårdagens träning så han åkte in i bilen. Jäger och Luna skulle köras på linjetag med snäv vinkel. hundarna fick se när Jenny la ut dummies i i 2 områden 8 i varje och ca 20m emellan som vi skulle använda sen började vi skicka på ca 50m 4ggr växelvis sen backade vi och skickade 2ggr och avlutade med 2ggr på 100m för att vara första gången hundarna gick på så snävt linjetag så tycker iaf jag att det gick skitbra några gånger fick vi ta tillbaks hundarna och skicka om sen flyttade vi på oss och körde samma övning som vi gjorde hos Maria Sundberg Luna gick bra och Jäger fick en låsning som vi löste. Nu fick Lots komma ut igen och köra några enkla linjetag medans jag och Konrad gick och skojapporterade. Nu frös vi så det blev dax att åka förbi  Charlottes Jobb och se var hon jobbade och sen hem till henne för lunch. Tack Charlotte för vi fick komma!! 

5/11 Vi skulle ha tränat med Angelica men det satte en köldknäpp stopp för!  -17 är inget man tränar i!!
 
6/1
Träning här hemma!
Anna o Saga ville träna och vi är ju inte omöjliga så kl 10 kom hon och vi körde Maria Sundberg övningen och avslutade med enkel och dubbelmarkeringar det gick kalasbra för hundarna. Saga var lite off i tempot! 

RSS 2.0