GOD JUL!


Här kommer lilla Ludde, bärande på sin kudde! 20091205

Lots har kommit på stora fördelar med kragen som han har i.s.f. tratt. Den fungerar utmärkt som kudde! Och han har den alltid med sig!! JÄTTEPRAKTISKT! Tror han kommer sakna den när den försvinner.



Det ska bli skoj (och intressant!) att snart få börja träna med honom igen. Se vad några veckors vila har gjort! Det brukar aldrig vara några fel har vi märkt. Även fast vi med vår tur med hundar nästan aldrig haft FRIVILLIGA träningsuppehåll utan påtvingade sådana!

Under veckan ska jag träna med lilla Pirat. Hoppas bara att det eviga regnet slutar! Får ev. sällskap av Benita och hennes Thorsvi-valp om hon kunde ta ledigt en förmiddag. Det blir nog att fortsätta med markeringar och närsökssignal tror jag. Och stadga. Och fotgående... Ska vara noga med fotgåendet så att jag inte måste tjata om det senare, som jag gjort med Lots. Man kanske lär sig trots allt!

Var i går på årets första julbord. SSRKBergslagen bjöd in till en jättetrevlig restaurang i Arboga! Trevligt och gott! Konstigt bara att se alla hundmänniskor man känner i civila kläder! Den 19:e är det dax för nästa julbord. Jag ska iväg när jobbet bjuder. Ytterligare en grupp människor som det kommer bli skumt att se civila!

Jenny

Lots som konvalecent, 20091202

Nu har det nästan gått en vecka sen Lots öppnades. Han läker jättebra! Hans två stora problem är att matportionerna är nedskurna och att det kliar i ljumskarna efter rakningen! Nu kan man verkligen se vilken ljus färg (läs grisskär!) han har på skinnet!



En knapp vecka till så ska stygnen tas bort!

Rapport om övriga "sjuklingar":

Jäger var i tisdags iväg på sin sista rehab-träning för den här gången och det såg jättebra ut! Spänningen i ryggen är borta sen länge och nu tar han ut stegen fullt med båda bakbenen också! SKÖNT! (Tror att Marcus också tycker det, nu kan ju träningen börja igen...) Nu är det bara att vänta och se om Jäger påverkas av kylan den här vintern också. OM det överhuvudtaget kommer bli någon vinter hos oss i år.

Pirats tass ser bra ut. Så bra att vi i lördags var iväg på en träning med medlemmar i SSRK Bergslagen (dock iförd sko). Det var fullt med hundar och människor men det berör inte henne nåt särskilt! Hon skötte sig bra på de markeringar hon skulle ta in! Den första missade hon vart den gick ned (hamnade i ett bestånd med sly) men lyssnar på närsökssignal och blir intensivare tills hon hittar! Hon har börjat förstå vad jag menar när jag med handen visar en riktning. Jag passade på att visa riktning när de andra la ut två målområden och hon tittade snällt åt det hållet och fick se dummies kastas ut. Senare visade jag på ett av områdena igen för att ta ett linjetag dit men hon hade glömt och fokuserade inte i önskad riktning. Jag gick dit och klappade lite och skickade efter det och hon gick sen ut som en kanonkula. Full fart! Avlämningarna får vi dock jobba mer på. Hon kommer gärna in och håller definitivt fast dummien men hon går helst runt mig istället för att "bjuda upp" dummien. MEN det är något hon och jag kan träna i lugn och ro hemma. Hon är verkligen en härligt lyhörd hund! När vi är klara borde hon gå att föra med lika små tecken som Jäger, hon vill verkligen lyssna och lyckas!

Härnäst väntar jag på att Lots ska bli helt återställd så att vi (peppar, peppar!) har tre hela, friska hundar som vi kan träna och arbeta med under vintern!


Jenny

RSS 2.0