Glömde!!

Jag glömde bort att berätta att vi fick avsluta dagen med att knuffa upp Helenas bil från åkern/lervällingen efter att hon halkat av traktor vägen utanför deras hus det var inte det lättaste!!   

Tjoho!!

Ett tag sen vi skrev men det innebär inte att vi dött!!
Vi tränar på i lugnt tempo både med Jäger och Lots! Endast succèträning.
För 2v sen så jobbade vi dag så vi bokade träning med Anna o Saga tis och tors hon kom ut till oss vid 16.20, kan ju säga att det blev mörker träning en del av tiden För mig och Jäger del så är det bra vi ser inte varandra så Jäger kan stå där och fråga bäst han vill! Vi har inriktat oss på linjetag och markeringar.
Förra veckan så jobbade vi kväll vilket innebär att vi kan träna dagtid!
Jag tog det lungt med Jäger och gjorde endast ett sök som gick kalasbra på hela veckan medans Jenny har varit ute ett par dagar och tränat tecken och signaler  !!
Igår for vi till Vänge för träning med Helena och Fredrik. Vi hade lyckats få med oss Anna och Saga och jag tror nog att dom var nöjda över att komma dit och träna!
Det var många som anmält sitt intresse för att komma dit och träna så vi blev indelade i 2 grupper den ena stannade kvar vid deras hus med Helena medans den andra for iväg till Fredriks föräldrars hus med Fredrik.
Vi hamnade i Fredriks grupp vilket var kul, för honom har vi bara haft som instruktör på ett internat hos Monica
( Våran bästaste uppfödare). I gruppen  var Tommy Borg/Skye Anita Olsson /Laser  Sara/Luring(Lots bror) Anna/Saga Jenny/Lots och Jag/Jäger. 
Vi började med lite lydnad mest för att Fredik skulle få se vad han hade för hundar att jobba med sen gick vi och gjorde ett känt mål område som vi skulle använda resten av tiden (3 timmar) sen startade vi med Walk-up med Markeringar framåt och åt sidorna ibland blev det linjetag bakåt  och en del bumpermarkeringar lite varstanns! När man är och tränar hos Helena och Fredrik så gäller det att hålla koll på var alla markeringar hamnar för man vet aldrig vem hur och när dom ska hämtas in!! Jag tycker att alla hundar skötte sig bra men mest av allt så imponerade Lots och Luring på sista linjetaget innan avslut !!! Ca 150m förbi gamla nedsslagsplatser och dom bara tuffade på och hämtade in vilket vi med dom äldre hundarna fick krångla lite med även fast Fredrik står ute vid målområdet och skjuter med startpistol man ska tydligen inte kunna räkna med att det som ser enkelt ut kan vara en bit av en kaka!!
Jag ska träna mycket själv och med sånt som Jäger får jobba lite med för att få bort det otyget med frågandet han börjat med (Runners och Markeringar bakom krön). Jenny ska tuffa på i samma spår!  
Nu är det uppladdning inför kursen hos Maria Sundberg 6-7 dec !!!!!
 


// Marcus

Härliga hundliv!

Vi har en riktigt bra hundhöst! Livet kände lite segt ett tag efter att jakterna var slut; inget skoj att se fram emot och olydiga hundar till på köpet! Men vi fick ett lyft när vi kollade vad som fanns på kursfronten, vi bokade in massor med träningar för att få lite ljusglimtar i höstmörkret. Vi har även lånat ut Jäger som försökskanin. Skämt åsido, han ska var med på en SLU-undersökning om blodtryck och ämnesomsättning hos hundar. Han ska till Västerås den 8:e december för provtagningar och före det ska han få en grundlig hälsoundersökning, det kan aldrig skada!

I går var vi så iväg till Vänge för en träning med Helena. Nivån var Nkl/Ökl. Det roliga var att det blev lite grann utav en kennelträff i miniatyr. Kian och Kånny var med på samma träning, Anna och Kisel var där för en senare träning med Fredrik och Luring var där medans Sara var bortrest.

Träningen gick bra, både jag och Marcus var nöjda. Lydnaden börjar komma igen. Marcus har fortfarande problem med att Jäger stannar och frågar ibland vid dirigeringarna men fick tips av Helena vad han ska göra. Det blir lite återgång till enklare uppgifter, långa synliga linjetag och sök.

Lots gick bra, jag kunde (hyfsat bra) stoppa honom och få in honom på närsök när han kom fel på markeringar. Han gjorde ett linjetag över ett dike där han fortsatte följa linjen trots terrängbytet, det kändes suveränt då han kan ha problem att byta terräng. Han gjorde också ett långt linjetag där han gick hela vägen utan problem, det var vissligen mot ett känt område men vi hade gjort andra övningar emellan så jag är glad att han gick så bra. Det var full fart hela vägen! Allting känns bra nu och träningarna med Helena gör att jag får lite av en nytändning, det är så skoj att gå för en bra instruktör!

I tisdags så tränade vi med Camilla. Vi hade lagt upp det som "succé-träning" , allt skulle lyckas, jag tror att både vi och hundarna behöver det ibland. Vi gjorde linjetag, närsöksområden och markeringar, både enkla och dubbla. Camilla växlade mellan Polly och Pim-Pim. Pim-Pim är ju rolig, en så cool hund. Hon börjar få lite drag efter dummiesarna nu, det har varit lite av ett problem tidigare. Fördelen är att man kan leka upp henne rätt rejält utan att det går över styr, hon är så sansad.

På fredagen så träffade vi Angelica igen. Vi har verkligen inte träffat henne sen hon flyttade till Växjö! Vi talade om att träna lite men när det visade sig att fredagen bjöd på nollgradigt snöslask parat med rejäl blåst så gjorde vi som normala människor kanske gör: vi träffades och bara fikade. Det gick jättebra det med! Värt att pröva!

Som avslutning så kommer lite goda nyheter:

Jag har fått resultaten från Lots röntgen: A höfter och armbågar UA.
Viltvårdarns Jod (Jägers syster) Fick godkänt på KKL på Sundsta i lördags. GRATTIS!!!

Jenny

RSS 2.0