Nu är det kört!! 20090325

Så där nu har vi betalat anmälningsavgifterna och har/ska skicka anmälningarna till 2 prov (Örebro 9-10 maj och Håsjö dubbelprov 30-31 maj) så nu är det kört!  Nu är det upp till provledningarna att lägga upp proven så att Jäger och Lots får sina ettor så jag och Jäger kan köra Ekl och Lots och Jenny kan köra Ök i höst. 
Vi var och sponsra våran vet igår igen vilket var en positiv händelse. Jäger är OK i knät så nu är det upp till mig att  stretcha efter träningarna och värma upp innan!! 
Bilen som har varit inne på rep ska in igen nu är det hål i ett bromsrör!! 
Jenny och jag tröstar oss med att man ska spendera pengar nu när sveriges ekonomi inte går så bra!   

// Marcus

Skott, vilt och trasiga bilar 20090322


I söndags hade SSRK Bergslagen sitt årsmöte utanför Arboga. Vi gav oss av i god tid för att hinna tanka också. 4 kilometer innan macken så lade bilen av, den bara dog. J-vlar! Soppatorsk!! Ringer grannen/jobbarkompisen, inget svar. Bara att börja gå... 3 km hem och hämta reservdunk först... Marcus och hundarna kvar i bilen... 1 timme innan mötet börjar...Tur nog har grannen kommit hem när jag går förbi där, det sparar många fotsteg. Tankar bilen, 45 minuter innan mötet... Bilen startar inte för det! Bogseras hem, 5 minuter innan mötet, det kommer DEFINITIVT inte gå, missar första årsmötet på typ 8 år. Tur i oturen, Charlotte kommer förbi på vägen hem till Linköping. Hade vi kommit till mötet hade vi missat henne!

Får inte i gång bilen under måndag förmiddag heller, blir till att ringa verkstan. Lånar mina föräldrars lilla minibil så länge. Jättesnällt att vi får men en två-dörrars Hyndai Accent känns LITE som en leksaksbil! Efter en dag kommer domen: inget fel med bränsletillförseln, är HÅL i en elkabel mellan tändspolen och fördelarlocken(?), kostnad för den kabeln är 2500 kr! Med bytet av tändstift och -kablar (som jag bett om, har sett hur stiften sitter!): 6500 kr! Precis vad jag inte ville höra men måste ju ha bilen...Hämtade den i fredags och den går jättebra, fick en glad överraskning också, gick på 800 kr MINDRE än beräknat. Får vara glad för det lilla!

I torsdags kom Camilla hem till oss med PimPim. Hon ville ha lite hjälp att träna med skott och vi hade också tinat lite kajor för att börja årets viltträning. PimPim reagerade lite på skotten men kunde hela tiden jobba vidare på markeringar eller ett litet sök vi lagt. Mycket enklare om man kan få hjälp med att någon annan skjuter! Sen tog vi ut våra vildar för att få lite extra drag i.o.m. konkurrensen med andra hundar. Allting gick problemfritt: PimPim blev inte så skottberörd att hon la av, Jäger jobbade på bra i söket och Lots hade inget strul med viltet! Ser bra ut inför proven!

Tränade med Anna/Saga och Angelica/Måndag på Dylta i dag. Lade ut ett ganska brett motivationssök som vi körde hundarna på. Gick kanon, tog in alla 20 dummies utan problem. Lade ut söket igen med lika mycket skott och tjoande men sen fick det vila medans vi tog markeringar med hundarna åt andra hållen. Där sköt vi apportkastar dummies över ett dike och upp i en backe. Inte helt lätt att klocka dom (tror bara Saga tog en riktigt klockrent) men alla jobbade riktigt snyggt och tog in sina markeringar utan större problem. Sen vände vi tillbaka till söket och tömde det utan några problem. 

Jäger var på väg in tom någon gång så att Marcus fick skicka ut honom igen. MEN han börjar glatt jobba igen och det blir mer och mer sällan som han ställer sig och  frågar eller kommer in så det går åt rätt håll! 

Jag ska börja träna tecken igen med Lots och varva det med markeringar och sök. Vi har egentligen inga större problem med sök förutom att jag måste vara uppmärksam på tendenser till att byta eller söka med vilt i munnen. Markeringarna går bra de med, det är en duktig liten gul jag har!!

Nästa grej vi ser fram emot är den 31/3. Då har vi tagit ut semester och ska till Vänge på en heldagsträning med Helena Lindström och sören Norén. Och självklart ser vi även fram emot att Carat ska valpa. Då får vi se om Marcus kommer att få en liten P-valp! (Jag tycker att Plurra skulle vara ett bra namn men jag har blivit nedröstad.)

Jenny


SÖÖÖK !!!

Nu är kl 10.00 och vi har varit ute och kört sök med Jäger och Lots!!!!
Om Jäger söker som han gjorde idag på proven så sitter 1orna som klistrade!!
Iof så blev det mycket motivation. Jag gick ut utan hund och sköt massor och la ut 11 dummies sen gick jag och hämtade Jäger och han var minst sagt motiverad snön bara sprutade när han for in i skogen/hygget tjopp tjopp så var 6 st inne. Jag satte Jäger och gick in la ut och sköt igen sen kom Jenny med Lots i fint fotgående! Jenny skickade Lots han går ju hur bra som helst det enda smolket i bägaren var väl att han visar tendenser på fortsatt sök med dummie i munnen!  Vi kunde t o m köra växelvis och samsök!! 
En bra start på en helg!!




// Marcus   
   

Det ser bra ut! 20090310

Jaha nu så har vi varit och sponsrat våran veterinär igen!
Knät ser bättre ut så nu slutar vi med rimadylen och skärper oss med uppvärmning före träning ,massage och streching efter så ska det nog bli kalas!!  Bokade in 2 tider till på treadmillen sen ska det räcka! Vi har gjort en bra investering till Jäger! Det blev ett Obtrack täcke som han kan ha på träningar där det blir pauser mellan  aktiviteterna. Det bästa är att det är elastiskt så han kan ha det på sig hela tiden!  
Just nu får vi ner en massa j-la lappmögel !!! Det börjar kännas som vi inte ska få träna nåt innan prov starterna i maj. 

Marie vi har fått snigeln!!

Så här vill jag ha det nu!!!!




// Marcus


Hög tid att skriva igen! 20090309

Nu var det bra länge sen någon av oss skrev något, VI VET!! Kan inte änns skylla på att vi har haft extremt fullt upp och vi är trötta på denna snö som inte kan bestämma sig om den ska vara kvar eller inte, men en del har vi gjort!

Träningen som vi planerade att hålla för "vårt goldengäng" blev av den 21/2. Snöläget gjorde att vi hoppade över walk-up-träningen. I stället gjorde vi linjetagsövningar. Alla hundar (eller framför allt förare) hade jobbat på duktigt sen förra gången, så det märktes framsteg! Tror även att vi gjorde framsteg som träningsledare, det kändes i.a.f. säkrare. Vi lyckades dessutom nästan hålla tiden, drog bara över en halvtimme eller nåt mot vad vi sagt från början!

Den 28/2 lånade vi och Anna/Saga marken där vi höll golden-träningen. Körde även vi linjetag. Långa och okända för våra hundar (Saga hade ju tagit samma linjetag tidigare men det var en vecka sedan). Det gick suveränt! Tror att jag ska börja kalla min hund för "Tåget" i stället! Han gick rakt och FORT! Jäger gick också jättebra, som den mer rutinerade hund han är. Bl.a. fick han (p.g.a. husse och mattes bristande räkneförmåga) gå på linje över en ås med sly, vidare ut på gärdet och där läggas ned på närsök TOMME. Men vad fint jobbet var!! Marcus lade sedan ut dummiesar och Jäger gick glatt ut samma linje igen och tog hem en dummy.

Söndag 29/2 åkte vi till Tulka för en träning hos Monica. Det var huvudsakligen sök som stod på dagordningen. Det var ett riktigt motiverat sök, vi gick ut på området på tre linjer och sköt, ropade, kvackade (eller nåt åt det hållet...) och kastade. Vi var tre i taget som förde hund. Jäger och Lots turades om med brorsan Luring att gå på söket. Jäger gjorde som han brukar, tar några dummiesar bra men blir sen mer frågande och kommer till slut in. Självständigt sök är definitivt nåt han måste förbättra innan ettorna kommer. Lots gjorde en grej jag inte sett förrut. Han blev osäker när jag skickade ur honom så att han mötte Jäger på ingång. Då kom även Lots in igen. Ytterligare en gjej han och jag får träna på så småningom, tur nog inget som direkt berör vårens starter i NKL.

Jäger har varit hos veterinären två gånger för tredmillträning. Det ser riktigt bra ut nu, det märks också att vi blivit bättre på att massera och stretcha honom! Det är så lätt att börja slarva när allt såg bra ut, någon som känner igen sig?

I lördags var vi hos Maria Sundberg för en tre-timmars-träning i, ja, just det: markeringar och SÖK!! Snacka om timing! Väl där träffade vi Malin och Inqa: skoj!! Började med markeringar från linje på ett gärde. Jäger hade lite problem, det var med en löptik som störde koncentrationen och då blev terrängbytet för svårt. Dummien hamnade några meter in i högre vass. Han ringade dock på och fick efter mycket arbete in den. Även inqa hade vissa problem då hennes hamnade i samma vassområde. Maria gav båda hundarna fler markeringar i svår terräng bl.a. in i ett snår och till slut fick de in sina markeringar. Maria förvarnade mig om att hon skulle kasta en åt Lots på föregående hunds ingång, jag riktade upp honom, sa "Pass på!" och nog markerade han, i stället för att titta på hunden på väg in! Han klockade den markeringen!

Nästa moment var minnesmarkeringar. Vi arbetade 2, 3 eller 4 hundar samtidigt och vi började med att kasta markeringar åt alla hundar, Om hunden inte spikade sin markering så var det bara att stoppa, få in i området igen och blåsa igång söket. Jäger gick riktigt bra som första hund och det skulle ju vara skönt för Marcus om markeringarna funkar problemfritt! Lots gick som hund nummer två och jag hade koll på att han inte gick åt sidan och tog någon annan dummy. Han gick för djupt men jag trodde att han skulle arbete MOT mig. Då hör jag någon säga: din hund går på grisspår! Han ska vara apportör, INTE grishund!! Glädjande nog tog han alla tecken: inkallning. stopp, sida, närsök!! Då blev matte stolt! Sen var det dax att rotera för att ta någon annan markering. Lots fick denna gång en som gick över en stenmur. Han har hoppat stenmurar förut, vi har ju en hemma på tomten! Men denna gång gick något snett, han halkade eller missade upphoppet eller någon. Han sprang i alla fall rätt in i muren, SUCK!! Han tog den på andra försöket efter lite stöttning. När han kom in så blödde ena trampdynan, han har trol. trampat på något så där slutade träningen för vår del. (Och igår gjorde jag upptäckten att jag kan sätta vad som helst på min hund, han bryr sig inte! Han gick med sko hela dan för att trampdynan skulle få gå ihop helt. Nu besvärar tassen honom inte alls!)

Jäger sök såg ut som det brukar, bra sök men hunden kommer in! Marcus fick rådet att pröva att inte låta Jäger komma in utan kommendera ut honom på sök igen, med mycket beröm när han tar och kommer med dummy. Mycket motivation på söket, skott och kast och tjoande och sen låta Jäger ta två eller tre, in i bilen och sen ut igen. Får se om det kan funka, värt att pröva i alla fall!! Jag tror att det kommer bli mycket sökträning här hemma under våren!!

Jenny

RSS 2.0