Viltträning i massor, 20090421

Här är träning och övrigt "hunderi" i full gång. Jätteskoj! men tråkigt nog gör det ju onekerligen att vår stackars blogg blir sorgligt försummad. Ska försöka bättra oss! För att kunna berätta vad som hänt sen sist måste jag ta kalendern till hjälp!

Här har markerna verkligen torkat upp och provsäsongen närmar sig med stormsteg. Två starka skäl till att det har varit viltträning som dominerat de senaste två veckorna.

Vi började med ett dubbelpass med Anna/Saga den 7:e och 8:e. Vilt båda dagarna. Tisdagen körde vi sök och onsdagen blev det ett jaktprovsupplägg. Lite svårare för Jäger med dubbelmarkeringar och så, han fick gå själv men pararbetet är ju inget bekymmer för honom. Såg definitivt lovande ut för alla, problem sen förra året har löst sig: Jäger söker, Lots lämnar av och Saga tar svartfågel.

Påskhelgen var Angelica hemma så det blev träning på Dylta den 11:e och 12:e. Angelica körde Månda, sen var det Anna/Saga, Sofie/Bonuz och en valpköpare till Fågeltorps med flatten Labbe (Storfot). Lördagen blev det linjetag. Upp i skoge, upp på ett "berg" och rakt ut på ängen till ett närsöksområde. Jäger behöver "återhämta" lite av sin lydnad, tecknen sitter inte helt distinkt på lite avstånd. Lots klarar linjetag mot kända områden riktigt bra, så nästa steg är definitivt att jobba med dolda dito. Söndagen blev det vilt, igen. Lade ett stort sök och skickade sen varje hund två gånger från en linje innan det var nästa hunds tur. Bra passivitetsträning och våra hundar är tur nog nästan helt tysta. Gjorde lite vatten på slutet och både Saga och Lots droppar viltet vid avlämningar från vatten. INTE BRA! Blir att idiotträna innan första start. Jäger gick på en vattendirr som inte gick helt perfekt men tillräckligt bra för att Marcus skulle vara nöjd, det var ju första vattenarbetet för året!

På annadagen åkte vi till Bie för att träna med Malin och Inqa. Vi höll till i en gammal hästhage där vi inte varit tidigare. Började dagen med linjetag från hagen upp i skogen. Blev inte raka linjer men det var enbart för att terrängen inte tillät! Lots bytte dummie och jag gick ut och korrigerade honom. Nästa gång jag skickade honom fanns bara den dummie han försökt byta till sig kvar och den ville han först inte ta. Men med lite övertalning från matte gick det bra. Lade ut på samma ställe igen och då var det hela löst, han tog upp utan minsta problem! Sen lade jag ut dolda till syskonen och dessutom fick de en skjuten dummie som störning. Malin var tvungen att gå ut och visa på området för Inka men sen blev det raka och fina linjer dit. Avslutade med dubbelmarkeringar som, utan att vi planerat, blev riktigt svåra! Ibland kan en terräng skapa problem trots att det inte ser svårt ut. Men till slut löste vi det också.

Den 15:e var det dags för Konrads veterinärbesök. Han tar årligen blodprov för att kolla att medicinmängden han får mot sin sköldkörtelrubbning är OK. En stackars hund kan vänja sig vid allt! Tidigare har han försökt stt gömma sig för att slippa sprutan. (Stor labbe under en plaststol; lycka till!) Men i år satte han på sig sin "lidande martyr-min" och lät snällt sköterskan ta provet. Vi har inte hört något och det innebär att allt ser bra ut och vi bara ska fortsätta som förut. Skönt! Veterinären tyckte han kanske var lite tjock men ursäktade honom med att han ÄR kastrerad.

Lördagen (18/4) åkte vi till Bie igen för mer viltträning med Malin/Inka. Lade ett jättesök med 19 vilt! Typ elitklass i Norrland!! Skickade från en kulle, söket sträckte sig ned mot strandkanten och två diken (vassigt och blött) upp på andra sidan och in i skogen. De två ÖKL-hundarna startade med växelvis sök. Båda två tog mark riktigt bra, sökte både av vassen och kom upp i skogen på andra sidan. Sen lade vi ut söket igen och jag skickade Lots. Han gick suveränt!! Tog in 12 vilt hur lätt som helst, sökte så snyggt!! Gjorde matte RIKTIGT stolt! Sen lämnade jag resterande vilt åt de äldre, ingen idé att utmana ödet för mycket. Sen gick jag och Lots och körde vatten. Varenda avlämning satt! Dummie och vilt, kort och lång sträcka på land... allt funkade, han droppade inte någon! Han lär sig fort, den lille!!

På söndagen ledde vi en träning för vårt golden-gäng. Alla skötte sig bra, hundar och förare. Ligger på lite olika nivå men varje ekipage måste jobba utifrån sin förutsättning. Många av dem kommer vi se starta i vår, på jaktprov eller KM. Trevligt!

Den hektiska våren fortsätter. I morgon ska vi träffa Anna/Saga och köra lite vatten. I helgen ska vi till Monica och titta på lille Pirat och träffa släkten! Ska dessutom göra både MH och exteriörbeskrivning av båda Viltvårdarn-hundarna! Rapporten därifrån ska förhoppningvis inte dröja två veckor men jag lovar inget!!

Jenny

Tankar om hund!! 20090407

Hittat på nätet!  Så sant!!

He is your friend, your partner, your defender, your dog.
You are his life, his love, his leader.
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart.
You owe him to be worthy of such devotion!!

Man kanske ska börja fundera på om man kan leva upp till det här!!!
Jag försöker iaf!!



// Marcus
   

Jaha då så!! 20090406

Det har hänt en hel del veckan som gick!!
Jag har blivit med en gul TIK (Pirat ska hon heta) hon kommer hem om 7v  ska bli intressant att köra tik!
Vi har haft bilen inlämnad igen byte av bromsrör! 2100:-
Och naturligtvis så har vi tränat hund!!
I tisdags var vi i Vänge och tränade för Helena Lindström och Sören Norèn en heldag.
Det var en av dom bättre träningarna på länge så nu har det riktiga suget kommit!
igår så var vi hos Maria Sundberg på Walk up träning. Vi hade släpat med oss Anna och Saga .
Jäger var lite olydig han ville inte gå rakt på linjetagen men det kan bero på att vi inte kör så mycket dirr just nu annars så är jag nöjd . Lots och Jenny ska träna signaler , tecken och fotgående. Anna ska träna fotgående och att driva igenom det hon har bestämt att Saga ska göra! 
Just nu så ligger planerna på viltträning tis ons sen blir det lugnt fram till påsk för då kommer Angelica hem så då blir det träning igen! och hon har frågat om inte vi kan hjälpa till på en kennelträff framöver så den ska vi planera in. KUL! ! Vi håller också på att planera in en träning för goldengänget som vi har haft träningar med! Innan det börjar dra igång med jaktprov !! Annars så ser vi framemot 25-26 april då är det MH och exeriörbedömning som gäller!



Nån av dom här är det!!!

// Marcus

RSS 2.0