Utmaning 20090220

Har läst Maries blogg och känner mig manad att svara på utmaningen! Det är en riktigt "sexig" utmaning då det gäller att publicera den sjätte bilden i den sjätte mappen i "Mina bilder". Detta är vad som fanns på den platsen i vår dator:




Det är en riktig klassiker! Det föreställer alltså Konrad som valp!! Det är minnen från våra första stapplande steg på hundvägen! Han var lika förunderligt söt då som nu, även om dagens version av Konrad förgylls av rätt mycket silver i pälsen!

Jenny

Kallt o snö!! 14/2

Nu är det inget kul längre!! Bort med snön och kylan!!  ca 20cm snö och -14
Jäger har lite känningar i sitt knä pga kylan så nu har vi bokat tid för treadmillträning igen! Han tycker inte det är världens roligaste sak att hålla på med man kommer ju ingenstans men vi tror att det behövs!
Träningen ligger nere för våran del. Jag skulle börja träna sök men så kom ju snön och kylan så nu pausar vi!!
Jenny tragglar vidare med tecken, linjetag och signaler med Lots vilket behövs! Lots och Jäger är varandras motsatser!
Nästa vecka så kommer våran startpistol det ska bli kul! En nackdel är väl att den är rosa så jag tror att det blir Jenny som får sköta den! Nästa helg så blir det träning igen för goldengänget men det blir inte walk up som det var tänkt utan vi kommer att köra momenträning med fokus på handling! Både Jenny och jag tyckte att det var kul att hålla i träning så det kan eventuellt bli nåt vi kommer att hålla på med!

Det skulle inte sitta helt fel med några fler kommentarer på mitt förra inlägg 7/2!! 



// Marcus  

Nu så!! 070209

Nu så har jag bestämmt mig för att vänta och se vad som händer med kullarna jag är intresserad av!!
Jag har börjat fundera på hur jag ska föra den nya valpen och nu har jag en fråga till dom som läser detta!!!
Finns det nån nackdel att föra hund på höger sida istället för vänster ??
Min tanke är att om jag för två samtidigt så vore det bättre att ha en på varje sida eller??






// Marcus

Valpköp!!! 4/2

Varför ska det vara så svårt med valpköp??? Just nu snurrar det mycket i mitt huvud!!
Jag hade tingat en valp från Djurbergas (Dike och Tinder) men jag fick beskedet igår att det bara blev en tikvalp = ingen valp till Marcus!
Mitt upp i allt så hade Monica  våran uppfödare(Viltvårdarns) byt hane på Lots mamma (Carat) till Jägers pappa (Brim) vilket jag tror kommer att bli en guldkombination = vill ha!! 
Hon har så många valpintressenter på den kullen så hon kunde/ville inte ge besked om jag skulle få en valp från den kullen!! Sen vet man ju inte hur många och vilka kön det blir . Jag ska ju ha en hane! 
Nu på morgonen ringer Inga-lena (Djurbergas) och frågar om vi vill komma upp i helgen och titta på  Jobeshill Ophelia och SJCH Djurbergas Emil som hon ska para och hon vil gärna ha oss som valpköpare!! Så på lördag blir det en liten resa. 
Till saken hör att jag och Jenny är lite emot att tinga valpar hos flera uppfödare och sedan bli tvugna att ringa och säga nej tack vi vill inte ha! Det känns lite som man stänger dörren för framtida valpköp!
Det värsta är att jag behöver ha en hund till så att jag kan träna så mycket som jag vill och att Jäger inte ska behöva jobba hela tiden på jakterna!! Men jag tänker inte ta första bästa hund denna gång som gjorde vi när vi tog Uno vilket visade sig vara en hund som vi egentligen inte var ute efter !!  Och vi vill ha en aktiv uppfödare!!


// En snurrig Marcus

Träna golden - träna labbe 20090201

I går var jag och Marcus ute på nya äventyr! Anna (Sagas matte) är med i Goldenklubben Närkes jakt- och funktionsgrupp. Hon har tidigare frågat om vi var intresserade av att leda en träning för medlemmarna i gruppen och i går var det dags!

Vi höll till i en kohage hemma hos ordförande Pia och hade planerat ett Walk-Up-upplägg. Vi började med att de fem deltagarna fick värma upp med enbart fotgående på linjen, lade till lite enkelmarkeringar för att titta lite på hur de olika hundarna gick och sen körde vi igång! Vi gjorde ett område bakåt att skicka linjetag på, hade bumpern stående på ena sidan, Marcus hade apportkastare och jag kastade markeringar. Vi växlade om oss emellan att göra en uppgift och tala om vilken förare som skulle skicka sin hund och höll koll på var sin ände av linjen. Vi skötte oss riktigt bra: vi krockade aldrig så att det gick två markeringar samtidigt (om det inte var meningen så) och lyckades dessutom att undvika att tala i mun på varandra! Vi höll inte det planerade tidsschemat men det var enbart för att det blev mycket prat med frågor och diskussioner! Det kändes som en riktigt lyckad debut: det var första gången vi tillsammans ledde en träning och dessutom för en grupp där vi inte kände alla hundar och förare! Vem vet, kanske öppnar det här för instruktörsbiten av apporteringsträning?!

Hur gick det då? Alla hundar gick bra! Sakerna de olika hundarna kunde ha problem med märkte vi just inte av, allt som hände kunde vi lösa! En ung tik blev lite tryckt av situationen men matte trodde det berodde på en olycklig kombination av för lite gruppträning och just avslutat löp. Vi såg till att hon med lite hjälp fick in bumperapporten hon skickats på, sen sattes hon in i bilen och matte fortsatte utan hund. Vi blev faktiskt till frågade om vi kunde tänka oss att leda ytterligare träningar och det måste ju betyda att vi också fick betyget godkänt!

När träningen väl var över hade vi lite bråttom hem till Konrad, då inträffade katastrofen! Bilhelvetet startade inte!! Batteriet var stendött! I mitt tycke ska en bil bara starta oavsett vad men så ser inte verkligheten ut, tyvärr! Troligtvis var det bakluckan som stått öppen så innerbelysningen varit på hela dagen. ELLER så är det någon av dessa miljoner prylar på en bil som gått sönder och drog ström ur batteriet: AC:n? elsitsen? Listan blir oändlig, INTE ROLIGT! Tur nog var Pia en hjälte, hon flängde runt till grannarna för att försöka hitta någon med startkablar. Till slut kom en volvo skumpandes på grusvägen till vår räddning, vi skulle i alla fall kunna ta oss hem! Jättetack till alla inblandade!! Hem och sätta batteriet på laddning...

På söndagen skulle vi träna våra hundar. Bilbatteriet HADE laddats under natten, alltid något. Sen återstod bara att se om något skulle dra ur batteriet idag också, men vi hade iaf startkablar med nu. Vi skulle träffa Anna-Lena och träna med hennes Djurbergare Pirre. Vi hade stämt träff på Kåvi, vid samma dam där Örebro-provet gått senaste åren. Det blev markeringar och linjetag. Vi ville alla träna det och lätt att anpassa till varje hund, Pirre är bara 8 mån och i början av sin träning. Vad bra våra hundar gick!! Marcus träning för att öka Jägers självständighet börjar ge resultat, han tar klockrena markeringar! Och går ändå att styra så att dirr fungerar! Tog ett långt linjetag över isen, upp på andra sidan dammen, förbi ett ensnår och vidare. Snyggt!

Jag är partisk men: Lots är en fröjd att se i arbete! Vilken fart, vilken energi! Duktig markör, snabbt ut, snabbt in. Härligt! Har börjat kunna dirigera honom men det beror mest på mig. Har fegat förut och inte blåst stopp då jag inte trott att han skulle ta tecknet. Det gör han visst! Inte perfekt ännu men det funkar om jag går in och backar upp med rösten! Det är inte hunden som gör fel utan föraren, hört den förut?

När träningen var färdig kom den stora frågan, skulle bilen starta? Tur nog så gjorde den det, jag tror att jag kan börja älska min bil igen! Väl hemma så tog vi ut Konrad och körde ett kort pass. Jag förde och Marcus sköt apporter. Han knallade på de första, tokspringa efter skjutna apporter är ju det bästa som finns! Har öven släppt en hel del på lydnaden på pensionären! Tog in honom fot och gick lite, han KAN, inga knallningar mer. Tog t.o.m. några linjetag! Härligt slut på en härlig helg!

Jenny

RSS 2.0