Första starterna i högre klasser, 20090819

Nu har vi klarat av våra premiärstarter i ÖKL respektive EKL! Vi kom nämligen båda två med på WT:et som Dalarna hade i Gagnef i helgen. Veckorna före hade det inte blivit jättemycket tränat så vi åkte iväg med inställningen att det går som det går, det kommer i.a.f. att bli en erfarenhet!

Vi åkte upp redan på fredagen till campingen där vi bokat stuga. Det var verkligen en LITEN tvåbäddare, stor som en lekstuga ungefär. Tur att vi bara skulle sova där för med hela familjen instuvad blev det TRÅNGT! Det var en del andra deltagare som också bodde där och redan kommit så på kvällen blev det en öl framför brasan och hundsnack (vad annat...). Mycket spekulationer om hur helgen skulle se ut!

Tidigt upp på lördagen för att göra sig klar i tid, samlingen var 7,30. Upplägget var fem rutor med en 3 min gräns och deltagarna skulle gå runt i fem grupper. Vi kom i samma grupp och gick runt med bl.a. Johan Fogelberg och Madeleine Flodin.

Rutorna var:
1. Vattendirigering, skick 40m från strandkanten, ÖKL skulle snett över ån, EKL skulle längs med ån alldeles i en krök så valet stod mellan att skicka spikrakt i vattnet eller lite till vänster ut på en landtunga och rakt över ån där, 100 m bort
2. Vattenmarkering, dubbel för ÖKL och en längre dubbel för EKL
3. Landdirigering till ett närsöksområde, två skick till området för ÖKL, en markering som störning för EKL, sen två skick till området innan markeringen skulle tas in
4. Landmarkering, ner i en "ravin", dubbel för ÖKL, dubbel i linje för EKL
5. Markering/Dirigering, ÖKL skulle skicka på ett linjetag och när hunden var på väg in kom en markering som skulle hämtas efteråt, EKL fick en markering rakt fram, skulle skicka på ett linjetag åt vänster över en böj i ån (så det blev över vatten två gånger) innan markeringen skulle in

Förmiddan flöt på riktigt bra, vi hann med fyra rutor. Vi hade en ruta var där det inte gick bra, Jäger missade vattenmarkeringarna och var för laddad för att ta tecknen bra när Marcus skulle dirigera dit honom. Det blev omständigt med han fick in båda. Lots missade landmarkeringarna. Han spikade den sist kastade men hade glömt den först kastade och jag kunde inte dirigera dit honom heller. Jag har ett för segt stopp på honom för sånt finlir, han ringade området men jag fick inte stopp på honom på precis rätt ställe så vi fick bara in en innan tiden tog slut. Däremot tog vi båda två varsin 20-poängare på landdirigeringen! Det blev en lång väntan på ruta 1. Sen var det äntligen vår tur. Många i ÖKL hade problem att ens få ned sina hundar i vattnet så jag blev riktigt stolt över Lots och mig att vi fixade det! Han tvekade vid vattenkanten och började följa kanten åt höger men jag lyckades att trycka ut honom i vattnet. Det blev inte snyggt med med mycket stöd fick vi in dummien!

Kvällen avslutades med en supé. Mycket folk, god mat men det blev inte sent. Efter kaffet började ALLA gäspa, det kändes att det varit en lång dag i mestadels varmt väder! Marcus hade mycket att tänka på när vi kom tillbaks till stugan: Bengt Djurberg hade påpekat att han och Jäger bara låg 10 poäng efter Inga-Lena och Dike så nu kom ju "tävlingsdjävulen" fram! 10 poäng är inte mycket..!

På söndagen var det i princip samma rutor. På ruta 1 skickades ÖKL-hundarna på kortare avstånd från vattnet. Ruta 3 flyttades närsöksområdet lite så det blev större vinkel till markeringen för EKL. Ruta 5 blev bara ett linjetag för ÖKL och dirigeringen gick åt andra hållet för EKL. Däremot blev det nya domare på alla rutor.

Vi började igen på ruta 2 sen blev vi sittandes i LÅNG väntan på ruta 3. Sen flöt allt på igen, vi blev klara redan vid tre-tiden. Det som var skoj var att se att hundarna höll ihop! De var jättetrötta, däckade totalt så fort det blev väntan men klarade att prestera på rutorna ändå! Jäger fick två 20-poängare och Lots en 18-poängare och ingen nollade någon ruta!
Här kommer våra resultat:
Lots            lördag               13       15      20      0      13       8:e plats
                    söndag             18       11      14     15     14      7:e plats        totalt 7:e plats

Jäger          lördag               17        8       20     16     17      7:e plats
                    söndag             20      12       20     18     17      5:e plats        totalt 5:e plats
Med tanke på vilka hundar som var med i elitklassen så är Marcus mer än nöjd med sin och Jägers prestation. 
Duktiga hundar!! Alla resultat finns på Dalarnas sida för retrieverresultat nu!
Vi hoppas att detta WT kan bli ett stående inslag i retrivervärlden för det var riktigt bra marker och kul med ett 2 dagars för att kolla uthålligheten på hundarna

Ifrån Gagnef åkte vi direkt till Tulka. Där tog Monica emot med kaffe och mackor och sen blev det mer hundprat! (Konstigt egentligen att man aldrig tröttnar!) Naturligtvis blev det också en titt på Q-valparna. Dom är jättefina! Inte riktigt valprunda utan mer hundar i små storlekar! Under måndagen skulle vi till Vänge och träna för Helena Lindström men det blev uppskjutet. Jag tror att våra hundar nog skulle ha KLARAT en dag till men det kanske blir ännu bättre en senare dag. Då kanske både hund och förare kan vara helt på topp och inte bara klara sig igenom dagen! Får se om den träningen blir av nästa vecka..

Nu är det andpremiär i helgen och sedan Marcus och Jägers Elitpremiär på B-prov nästa helg. För mig och Lots blir det dirigeringsträning här framöver men nu känns det inte omöjligt att det blir ÖKL-start under hösten! Kanske...

Jenny

RSS 2.0