Träning, träning och anmälningar, 20100411

I tisdags var det dags igen! Träning! Anna med Saga kom hem till oss på eftermiddagen, skönt att det är ljust igen!! Vi arbetade med att kunna rikta om hundarna. Det gick markeringar men att okänt linjetag skulle in först för att göra det ännu mer utmanande så var det en ganska liten vinkel emellan. Det har jag börjat få lite av Marcus, man måste utmana ibland!! Inte min starka sida att göra så det är bra att jag blir pushad ibland!! Jag är nöjd med hur Lots gick. Linjen ut var inga problem. lite strul med terrängbytet (linjetaget var just över ett dike också) men jag kunde trycka honom över så han kom till området. Den duktiga hunden bytte inte heller, något som annars inte är helt omöjligt med honom! Det lät efteråt som om Marcus var nöjd med Jäger också.

I lördags var det dags för träning igen. Malin (med Inqa) hade fixat en heldagsträning med Helena och hade även ordnat med helt suveräna marker på Eriksberg utanför Katrineholm! Märker verkligen hur tråkigt det kan vara att bo i platta Närke!! Vi tränade i en hage med helt underbara sluttningar! Skitroligt och svårt för hundarna!! Började förmiddagen med dirigeringsövningar, både på linje och en och en. På eftermiddagen blev det lite Working-Test-liknande övningar i mindre grupper: vi hade kända områden, det gick markeringar (i sluttningarna) och sedan skickades en hund på varsin uppgift.

Återigen kommer man till slutsatsen att vi ofta tränar för enkelt. När Helena lägger upp övningarna så tar hon ut längderna lite mer och utnyttjar terrängen för att få in svårigheter (många av markeringarna hamnade i gropar) och det är ju det som våra hundar behöver! De går kalasbra!! Är det alltid enkelt blir de så lätt slarviga! Jag beslöt min för att hålla min linje med utmana Lots lite grann! Det stod en bumper uppe i backen åt höger. Hund nummer ett i paret hämtade in den. Helena sköt en dummie ned mot vattnet åt vänster så att vinkeln mellan den och bumpern blev ungeför 90 grader. Mitt emellan låg ett målområde sen tidigare. Frågan var nu om jag skulle hämta skottapporten först eller skicka mot området först... Jag skickade mot området och det gick bra! Var tvungen att dirigera lite på slutet men han gick på mina tecken varken på skott- eller bumperapporten! Och så bra gick han hela dagen! Det enda som störde var att han två gånger stannade på ingången för att kissa! Jäkla hanhund!! Så något jag ska kolla extra på nu är att han har full fart in!! Han har annars klara tendenser att hitta på dumheter!! Är det inte det ena så är det det andra.... Jäger gick bra hela dagen och även Marcus skötte sig! Han fick beröm av de andra för Jägers stopp! Och ändå så vet han att Jäger kan ännu bättre!

Har jag helt glömt Pirat då? Nej då! Vi jobbar på inför start på Unghundsderbyt. Hon är en härlig hund!! Jätteduktig! Så det jag gör nu är att jobba på hennes avlämningar. Skulle vara så tråkigt om arbetet funkar suveränt men det sen blir strul med avlämningarna!! Att hon har kapacitet tvivlar jag inte det minsta på! Får däremot se hur det blir med B-provsstart. Vi har inte kört nåt vatten och hon är inte spontan på vilt. Känner ingen brådska heller så det kan mycket väl bli i höst.

Både jag och Marcus tycker att hundarna går bra nu så i början på veckan hade vi "stora anmälar-dagen". Jäger till Eukanuba-cup, Lots till ÖKL B-prov (Uppsala-vår och Herräng) Lots och Pirat till Bergslagens KM och alla hundarna till varsin klass på Dalarnas WT i Gagnef i höst. Ni får alla hålla tummarna för att vi kommer med nu!

P.S. Vi hade med kameran i lördags. Duktigt va!! Problemet är att vi inte lyckades ta ett enda kort! Ska försöka bättra oss! I helgen ska vi till Tulka på EKL-träning. Då är det bara Marcus som kör hund, det KANSKE går bättre då!


Jenny

Träning träning träning!!! 20100405

Nu är det allvar!!
I onsdags morse tog vi bilen till Arlanda för en Aprovs kurs med Helena Lindström och Sören Noren.
Det var en bra och kul kurs otroligt roliga marker, man kan ju sammanfatta dagen med rostiga hundar och förare efter vintern men många tips och ideer hur man ska föra hund fick vi med oss!!
Torsdag vilodag!
I fredags var jag ute med Jäger och körde närsök med tillhörande linjetag för han har fått en förmåga att öppna upp lite väl mycket på närsöket men det gick kalasbra!
I Lördags var Charlotte med Puma och Cougar och Anna och Saga här så då blev det lagom långa markeringar varvade med linjetag snett över ett dike och en bit in på ett hygge för dom äldre hundarna (Luna var inte med för hon blev av med paketet i fredags) Jättebra träning med duktiga hundar.Vi provade även skottapporter med dom unga inga problem där inte. Sen var det dax för vilt för dom som inte är i Elitklass dvs Saga Puma Cougar och Pirat viltvana var väl dagens ord för alla utom Saga!
Igår söndag var vi iväg och tränade med ett gäng som anmält intresse genom Ssrkbergslagen träningsforum och man kan väl säga att det kommer inte hända igen!!! Det var kul med nya marker och nyttigt för Pirat med andra hundar men det är inte kul att träna med folk som inte har ambitioner man fick inte nån pusch framåt om vi säger så!!!

Idag har vi tränat igen, Anna och Saga kom så vi började med markeringar över en stenmur! Jäger var helt kass men till slut så fattade han men då upptäckte vi en blödande tass så det blev ingång för honom jag vill att han ska vara hel tills nästa helg!(liten spricka i trampdynan)
Saga Lots och Pirat gick kalasbra!!
Sen var det dax för sök med vilt! Pirat har aldrig gjort ett sök så vi var nyfikna hur det skulle gå men inga problem där inte det är bara spontaniteten på vilt som behövs jobbas på. brorsan Lots såg mest ut som en viszla tjop tjop tjop sen var söket klart! Saga var inte helt i form för sök hon lallade mest runt och det brukar hon inte göra!!

Våran uppfödare http://viltvardarns.blogg.se/ lägger ut bilder på hur det går med snön så med risk för att bli påhoppad tänkte jag att några bilder tagna idag från våran altan på all våran snö kanske skulle uppskattas!! Haha
     
 Snön som ligger är vallar sen jag plogade i vintras.


Det måste tilläggas att snön har försvunnit skitfort dessa bilder är från förra helgens träning


 
Eukanuba competition here we come!!!!

Nu börjar kalendern bli full!!
Närmast i tiden är Ökl träning på lördag 10 apr i Katrineholm som Malin/Inqa Fixat.(Jäger/Lots)
17-18 apr ekl träning tulka
24 apr ökl träning tulka
25 apr kurs jaktretriverklubben arboga Jäger/Pirat
2 maj eukanuba competition
8 maj Pirat nkl träning gestagård för engelsman
sen ska väl Jenny klämma in några prov oxå!!!

// Marcus

RSS 2.0