Skithund!!! 20090518

Jaha då var vi uppe i  ELIT!! Jag och Jäger startade i Kuså i lördags och det gick bra ännu en 1:a!!
Jag är inte helt nöjd över min och Jägers prestation vi är bättre men det dög för domaren Sören Swärdh!
Vi har problem med uppkopplingen hemma men så fort den är fixad så kommer kritiken.




// Marcus

Försvarad familjeheder!! 20090510

Ja då gjorde Jenny o Lots repris på gårdagens prestationer !!! Hon blev visserligen inte provbäst!!
1:a vp för bästa unghund!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det var 18 startande och det blev bara 2 st 1:or!!
Inte illa pinkat!!
En rolig sak var att det var bara 3 st på detta prov som fick beröm för sitt sätt att föra hund! Lugnt lågmält och stilfullt!!
Det var jag igår Jenny och Anna idag (Anna och Saga fick ett fint 2:a pris, första starten)
Nu till kritiken!

Samarbetsvilja: Fantaskt bra samarbete
Sök: Söker i extremt högt tempo och täcker fältet bra
Fart: Högt tempo, fin stil
Uthållighet: Utmärkt
Näsa: Mkt bra
Markeringsförmåga: Markerar och apporterar direkt o effektivt
Skott: Ok
Stadga:Tidvis lite orolig men i stort sett mkt bra
Apporteringslust: Extremt spontan, Apporterar direkt hela tiden
Apportgrepp: Bra grepp och i stort sett bra avlämningar bortsett från en apport
Simteknik: Mkt effektiv och snabb
Vattenarbete: Perfekt

Sammanfattande kritik: En mkt duktig jakthund som är mogen för större uppgifter i ÖKL




// Marcus      

Tjoho vad vi är bra!!! 20090509

Japp där satt den!!! 1:a pb vp Ökl  Örebroprovet  för övrigt den enda 1:an av 14 hundar
Lysande kritik!!

Samarbetsvilja:  Utmärkt
Sök: Startar ngt tvekande men arbetar upp sig och genomför ett mkt gott sök. Täcker både yttre o inre delar bra!
Fart:: Bra fart och stil
Uthållighet: Mkt bra
Näsa: stort sett mkt bra
Dirigerbarhet: Fantastisk fin dirigeringsprestation med utmärkt kontakt med sin förare
Markeringsförmåga: Mkt bra
Skottreaktion: Ok
Stadga: Ok mkt bra
Apporteringslust: Helt spontan
Apportgrepp: Mkt bra grepp och avlämningar
Simteknik: Utmärkt
Vattenarbete: Utmärkt
Hundtolerans: Ok

Sammanfattandekritik:
En mkt bra jakthund som genomför ett mkt bra prov.
Hunden förs mkt väl utan överdriven användning av kommadon 



Nu så laddar vi inför Jenny o Lots start imorron!!

// Marcus
    

Så där ja!! 20090506

Nu är det jaktprovstart för både mig och Jenny i helgen!!
Jäger och jag på lördag eftermiddag och Jenny o Lots på söndag eftermiddag!
Nu går tåget mot CHAMPIONATET !
Nästa helg blir det troligtvis kuså dubbelprov! Jag har inte hört nåt ännu vilket är konstigt för anmälningstiden gick 28/4

// Marcus med världens bästa Jäger

SSRK Bergslagens KM, 20090504

Nu i söndags startade jag och Marcus våra hundar på Bergslagens KM. Jag och Lots har vår jaktprovspremiär nästa helg, på Örebro-provet den 10/5!

På KM:et knep jag och Marcus tredjeplatsen i respektive klass. Upplägget var tre rutor: vatten, markering-dirigering och sök. Man valde själv svårighetsgrad och fick mer poäng ju svårare det var. Både jag och Marcus "åkte dit" på markering-dirigering. Svårigheten var att man under markeringarna inte fick styra hunden på något sätt. Det gjorde att Lots gick för långt på första markeringen, jag hade satsat på att han skulle klara en dubbel. Hade velat blåsa ned honom när han gick precis över dummien men fel i vind. Istället fastnade han i träden 10 meter för långt bort. Jag tog in honom och skickade om, då gick han rätt i vinden och tog hem den! Vid det här laget hade han glömt nr 2, gick för långt även där, fick vind på och tog en dirigeringsdummy. NOLL poäng, tråkigt nog.

Regeln om markeringar gjorde att Marcus spelade säkert och tog en kombination med ganska låga poäng men å andra sidan så klarade han rutan! På det hela taget var det en riktigt bra dag med trevliga människor och bra väder! Resultat och bilder finns på Bergslagens hemsida. www.ssrkbergslagen.se

Jag startar alltså på Örebro-provet på söndag. Känns bra, enda jag funderar över är att Lots droppade igen från vatten på KM. Men enl Marcus som tittade så tog jag inte emot honom som jag brukar, så det var väl mattes tävlingsnerver som spelade in. Ska träna vatten imorgon så jag hoppas att det kan lugna MIG lite, Lots har ju inga problem!! Marcus är tredje reserv till ÖKL på lördag så vi får väl se om han och Jäger också startar!!

Jenny

Helgen 25-26/4 gick i "meriternas" tecken, 20090502

Helgen som gick lade vi ytterligare officiella "meriter" till våra hundars namn. Lördagen gjorde vi MH och söndagen Exteriörbeskrivning.

MH gjorde vi hemma hos Lasse Jonsson och Cilla gick som testledare. Beskrivaren var Hanna Pettersson. Hundarna gick ungefär som vi trott. Varken Jäger eller Lots  visade någon som helst aggresivitet. Lots var mer "kontaktig" mot testledaren men Jäger visade mindre rädsla och avreagerade snabbare efter mötet med overallen som flög upp. Alla hundarna reagerade på skott men med tanke på att de är jakttränade så är det ju inte så konstigt, de är definitivt inte skotträdda! Det som var roligast var nästan att flera kullsyskon testades samtidigt. Jäger och Jod reagerade på samma sätt och det gjorde också Lots och Luring. Övriga hundar som testades var Korall, Lykka, Lotus och Lisa. Alla resultat kommer du att (så småningom) kunna se på rasdata.

Vi sov över hos Monica och Nils-Olov. Det gjorde också Marie och Eva, så kvällen tillbringades med god mat och dryck och trevligt sällskap. Vi tyckte inte att vi sett nog med hund under dagen så vi kollade också på Maries videoinspelning av testet!! Tittade naturligtvis till Carats valpar. Ingen som Marcus fastnade speciellt för idag men vi ska ju komma upp nästa helg också så vi får väl se då!!

Söndagsmorgonen släpade vi oss alla ur sängen hyffsat tidigt för nu skulle det tränas hund! Bibbi och Lykka kom och så även Janne Kalla. Det blev vattenarbete. Båten fanns på plats för hundar som inte sett båt tidigare. Det blev markeringar och linjetag/dirigeringar allt efter vilken nivå hund/förare var på! Lots gick på markering kastad från båt för första gången och, inte förvånande, brydde han sig inte om att det låg något på vattnet bredvid dummien!

Sedan blev det en snabb lunch innan vi bilade mot Vallentuna för ext.beskr. av Jäger, Lots, Korall, Lykka och Luring. Anne Nerell var utställningsdomaren vi bokat tid hos. En trevligare människa får man nog leta efter, där försvann i.a.f. en del av mina fördomar mot "utställningsfolk"! Våra hundar har ingen chans att bli SUCH men det visste vi redan! Jäger var dagens snyggaste hund och Lots var den högsta. Vi fick dock riktigt trevliga omdömen under övrigt.

Lots: Riktig foxfärgad hane med avslappnad vänlig attityd.

Jäger: Kraftfull trevlig hane med öppen okomplicerad attityd.

För alla kalenderbitare därute: även detta kommer bli officiellt och visas på rasdata.

Lördag 2/5 kommer vi till Tulka igen. Börjar med lite hundträning med Monica, Mats, Janne och Carina Kalla och två av deras norska vänner. Jag och Lots går iväg i sällskap med en and för att kolla att vattenavlämningarna sitter. Han droppar inte någon så det känns JÄTTEBRA! Marcus kör under tiden vattenarbete med de andra, han gör en dirigering ( elit enligt dom andra ) snett ut till ön, inte spikrak men klart godkänd! Sen gör vi lite gemensamt landarbete. Jägers sök är bra mycket bättre nu! Lots blir för första gången riktigt störd av att det är löptikar med men det är bara att vänja sig!! Kortar avståndet för att ändå få honom på ett hyfsat rakt linjetag. Blir sen tvungen att verkligen tala om att det är arbeta han ska göra när han vid söket fastnar på en ljuvligt doftande kissfläck. Tur nog lämnade han snällt fläcken och gav sig ut på söket!

Valparna har verkligen vuxit på en vecka! Börjar bli individer nu! Två stycken utmärkte sig nu, de två minsta. Den lite ljusare, filosoferande "Svansen" och den mörkare, svansviftande "Höger Bak". Uppkallade efter var deras färgmärkning sitter, vem det än blir så kommer ju namnet sedan att bli Pirat!!

Jenny

RSS 2.0