Dags igen!! 20090725

Har inte skrivit på länge. Vet det! 

Det hände inte så mycket i juni efter Unghundsderbyt. Värmen som satte in gjorde till och med att vi ställde in planerade träningar. Lika mycket för förarnas som hundarnas skull! Enligt min mening ska man tillbringa dagar där temperaturen överstiger 30 grader inomhus, helst i ett badkar med isvatten! OLIDLIGT!!

Dessutom gick varken Lots eller Jäger speciellt bra. Lots t.ex. tvekade att gå ut vid linjetag, han stannade och frågade! Han har aldrig gjort något liknande, det var så att jag inte kände igen min hund alls! Tror definitivt att det är "2-års-krisen" som är på G och spökar: Det är bara att ta det med ro, det kommer ju att gå över! De få träningar vi gjorde var alltså ganska basic, mycket gick ut på att se till att hundarna lyckades.

Den 4/7 åkte vi till Rånäs. Vi skulle träna hemma hos Sara och Luring. Med där var också Anna/Kisel och Mats med både Cera och Hagla. Jäger började gå bra under den här träningen. Tur för Marcus! Han är ju onekligen lite sugen på att få någon Elit-start i år och för det bör han ju ha en Jäger som är i form! Lots gick dåligt, igen. Suck, jobbigt när hunden beter sig som någon helt annan! Dagen stora behållning (förutom trevligt sällskap!) var att se de andra hundarna!! Det var ett bra tag sen vi tränade ihop och alla hade gjort STORA framsteg! Ta åt er åt det, jag vet att man inte altid ser det själv, men ni hade alla riktigt duktiga hundar!!

Den 18-19/7 var vi hela familjen och hälsade på hos Mats och Maria på ön. Det blev en riktig minisemester för oss! Lite hundträning, mycket god mat och dryck och återigen trevligt sällskap! Mats hämtade oss i båt vid marinan i Herrräng. Pirat hade inget problem alls med att åka båt! Hon tar det mesta i livet lugnt, den tjejen! Den som hade problem var Lots. Marcus lyfte ned honom till mig i båten och han klamrade sig fast vid mig, som en igel! Har ni sett naturfilmer om hur ap-ungar hänger sig fast vid mamman? Det  kan ge en idé om hur det såg ut!

Väl vid stugan så släppte vi i land hundarna. Konrad gick så bra ihop med Cera och Hagla! Skönt! Det är besvärligt med en hund som inte går med andra hundar! Pirat fick vara med hela kvällen och var nereoch badade ett antal gånger. Vattenpassionen kanske börjar komma! Promenaderna gick över till andra sidan av ön. Där fick våra inlandshundar stifta bekantskap med vågor! Tur nog var det ingen som hade några som helst problem med det!

På söndan rodde vi iväg en bit för att träna. Nu hade Lots inga problem med båt! Han började även gå bättre i arbetet, tur nog! Vi stannade på en liten ö för att skicka så att hundarna, de skulle simma! Vi lade ett simsök i vassen och ett linjetag upp på land på andra sidan. Det funkade bra för alla hundar, Även Pirat var duktig! Hon var med och var passiv!

På Vägen hem stannade vi vid Monica för att hälsa på och ta en fika. Fick se valparna och jag kan säga att Q-kullen ör gudomligt söta! Blev sugen! Men det är bara att inse, vi har tillräckligt med hundar och dessutom ganska tätt mellan de sista! Skoj att se Peppar, hon är lite större än Pirat men annars är systrarna lika tycker jag. De busade rätt rejält och ingen av dem har fel på stämbanden i.a.f. Det morrades och lät! När vi var hos Monica fick vi den glada nyheten att Luring tagit en 1:a Ökl vid start på B-prov i Skelleftå. Grattis!! Jag är inte förvånad så bra som han gick när vi var där och tränade!

Idag var vi och tränade ihop med Malin/Inqa. Mestadels långa linjetag 150-200 meter och lite sidodiringeringar. Nu börjar båda våra hundar gå bättre! Skönt, då kanske det blir start på prov i höst ändå! Malin hade varit på stället tidigare och tränat och denna gång funkade allt som tidigare inte gått helt klockrent. Det är skoj att se Inqa och Jäger, vissa saker är så lika!

Hundarna har fått varsitt märgben, även Pirat! Första gången, hon ser ut att vara i himmelriket!



Närmast väntar vi på besked om vi kommit med på SSRK/Dalarnas WT. Det skulle i så fall vara första start i Ökl resp. Ekl och ett nyttig värdemätare på vart vi står. Vidare planer för hösten får nog vänta tills efter det!

// Jenny

RSS 2.0