Bilder Unghundsderbyt 20090620

Vi har fått några bilder från unghundsderbyt av Benita Rennes och av förklarliga skäl så blev det inte så många!!
Det finns fler bilder från derbyt på ssrk/bergslagens hemsida under derby09 

Lots i väntan på markering!


Full fart in!
 

Pirat minglar på prisutdelningen!

Lite kallt ibland då var det skönt att vara känguru en stund!



Tack Benita för bilderna.



// Marcus

Midsommar 20090619

Trevlig midsommar alla våra vänner!


Önskat Konrad Lots Pirat och Jäger


Unghundsderbyt i Västerås, 20090616

I söndags så var det då dags för Unghundsderbyt igen. Jag och Lots är veteraner i grenen då han är född så lämpligt att vi startade förra året också. Målsättningen var att få runt 17-18 poäng per ruta och komma till final. Mål måste man ha och det skulle vara roligt om det gick lika suveränt bra som det gick för Marcus/Jäger förra året!

Dagen började tidigt, 04,30. Marcus skulle vara funktionär och hade samling 07,00, det tar en dryg timme till Västerås, vi var tvungna att tanka bilen och ville ha lite tid att rasta hundarna också. Klockan 05,30 kom vi iväg. Stannade vid "vår" automatstation för att tanka. Kortautomaten envisades med att min kod var fel! Typiskt att tekniken strular när vi ska ivag!! Begav oss till närmsta bemannade station för att kunna använda kortet med leg.koll. klockan blev 05,45, börjar bli bråttom. Koden strular igen och macken kan inte lösa det med mitt leg!! SHIT!! Vem ringer man när man vill bli utlöst från en bensinmack klockan kvart i sex en söndagmorgon?!? Ringer provledarkollegan Anna-Lena som bor i närheten och också skulle till V-ås. Snälla A-L slänger på¨sig kläder och in i bilen och kommer till vår räddning! Vilken perfekt början på dagen!! (OBS: ironiskt) Kommer aldrig under 130km/h på motorvägen och kommer faktiskt i tid! (Kortet funkade senare, troligtvis hade Nordea kört någon uppdatering eller nåt. Det trodde i alla fall mackkillen.)

På väg till V-ås började det regna och det fortsatte hela dagen, non-stop, utan uppehåll!

Själva Derbyt startade jag på ruta 2, enkel markering i vatten. Dummien landade i bortkanten av en vass. Hunden gick ut på en kort sträcka blankvatten innan vassen tog vid. Lots och jag började med en liten skönhetsmiss. Han vände åt fel håll efter jag kopplat av men när han väl kom upp vid min sida höll han sig där, fotgåendet börjar sitta! Han gick rakt på markeringen och tog lätt in den. Vid avlämningen lyckades vi dock tappa dummien, nåt som inte inträffat på väldigt länge! Typiskt!! Poängen blev 15.

Ruta 3. Skymd markering i uppförsbacke. Lots spikade markeringen, han är verkligen en duktig markör!! Hoppade upp i min famn när han skulle lämna av. Domaren sa att vi gått bäst på ruten hittills! SKOJ att höra!! Poäng 18.

Ruta 4. Enkelmarkering i gräsbevuxen uppförsbacke och rutan där Marcus var skytt. Dummien hamnade just över krönet och Lots gick över krönet, då försvann han ur sikte p.g.a. det höga gräset. Sökte på (tror jag, såg honom inte men han hade försvunnit på rätt ställe och inte vikigt av åt sidorna, det skulle jag ha sett!) men tiden hann gå ut. Fick i efterhand höra av Marcus som stod högre upp i backen att dummien inte gått ÖVER krönet utan hamnat lite framför. Jag hade markerat fel i gräset och därför inte börjat hjälpa Lots då jag, felaktigt!, trott att han var rätt! SURT!! Poäng 0.

Ruta 5. Lång enkel markering i uppförsbacke där dummien hamnade på berget just under krönet. (Ja, kag markerade denna gång!) Här fick jag och Lots upprättelse. Rakt ut, rakt in, snyggt i hand. Poäng 20.

Ruta 1. Ganska kort markering i skog med dold kastare och dold nedslagsplats. Lots markerar rätt men tar, p.g.a. terrängen, en båge in mot nedslaget som kanske var lite väl stor. Går dock direkt på dummien och levererar snabbt in. Poäng 18.

Det hela blev extra surt när resultaten redovisades. (Och det gjorde vår duktiga webba kalas-snabbt!) Jag och Lots var 12 poäng från att hamna i final. Vi skulle t.o.m. ha kunnat gjort ruta 4 halvtaskigt och kommit med men jag såg till att vi NOLLADE! Men, men. Nya tag! Det positiva är att jag inte känner mig nedslagen utan snarare revanschlysten! Vi ska träna så att alla kan se vad vi går för när vi startar i ÖKL! Dessutom är det på ett sätt skönt att det var jag som missade och inte Lots! Han är FORTFARANDE en VÄLDIGT duktig hund!

Grattis Berit och Soya (Lava) som blev bästa Viltvårdare och dessutom ett av de förhållandevis få ekipage som fick poäng på alla rutor. Övriga resultat får ni läsa själva. www.derby09.ssrkbergslagen.se/resultat09.pdf  Vi får se hur mycket bilder som kommer synas på olika sidor här framöver, det var inte riktigt väder för fotografering, direkt!

Jenny

Ska börjas i tid!! 20090612

Ska jag och Pirat starta på prov i maj så gäller det att börja träna i tid!!


Hämta!! Kolla greppet!


Lämna av i hand!!


Passivitet!


Det ser bra ut inför Lots start på unghundsderbyt!! Han är otroligt fokuserad så nu hoppas jag att det går vägen!!
Jennys mål är finalplats! Själv så ska jag skjuta på en station så jag får inte se hur dom sköter sig!
 

// Marcus 


Träning, valphämtning och Jämtland, 20090607

Nu börjar livet bli normalt igen så då är det hög tid att uppdatera alla med vad vi har gjort!

Den 22/5 var vi iväg till Strängnäs, Gesta gård. Marcus var med på en ÖKL/EKL-träning som Tomas Söderberg och Madeleine ordnat. Instruktörer var två A-provsdomare från England: Gilly Nichols och Keith Bedford. Det blev en rätt så intensiv träning med två rejäla pass. Dagen gav Marcus en del idéer om handling men vi kan också konstatera att vi har duktiga instruktörer i Sverige också.

Efteråt åkte vi direkt till Tulka och Monica och Nils-Olov. Vi ska ju utöka vår familj med en liten Pirat! Vi blev kvar en bit in på förmiddan på lördagen innan det blev dags att åka hem med nytillskottet. Hon skötte sig jättebra i bilen, låg i sin bur och växlade mellan att sova och tugga tuggben. Vi kunde åka hela vägen i ett sträck, smidigt!

Väl hemma så fann Pirat sig direkt till rätta. Hon gick snabbt på upptäcksfärd i huset. Den som hade det svårast var nog Lots. Han satt längst bort i huset, i TV-rummet och undrade vad i hela friden det var vi tagit ned oss hem!



Visst är hon söt!

Hon har smält in i flocken riktigt bra! Lots har lugnat sig och har blivit en riktig lekfarbror, Jäger har också börjat leka så smått med henne. Konrad har i alla fall tittat på henne och accepterar att hon delar filt med honom och för honom är det riktigt bra, tidigare valpar har  han inte låtsats om att de finns förräns de är fyra-fem månader!

Den 28:e så bar det av till Hammarstrand, Jämtland. I .o.m. att vi nu inte skulle starta på Håsjö-provet så blev det en ren semester och lite hundträning. Bilresan upp gick suveränt! Och med tanke på att vi var tre pers (jag, Marcus och Charlotte), fyra hundar (Konrad, Jäger, Lots och Luna) samt två valpat (Pirat och Puma) i Blazern så kunde det lätt ha blivit en katastrof!

Stugan vi hyrt var kalasbra, den låg precis där provet gick. Vi träffade trevliga människor, åt och drack gott, tränade hund (småvalparna badade!) och såg på provet. Vilken total Viltvårdar-framgång det blev!! Titta t.ex. på Monicas sida www.viltvardarns.net . Min personliga favorit var Lykka! Det ÄR roligt att se kullsyskon!

En vecka gick jättefort. Hemfärdem gick nästan lika smidigt som uppresan. Valparna var lite piggare så det blev en hel del bus i valpburen och systrarna kan låta, MYCKET! Marcus hade fått snilleblixten att lägga in ett stopp, så vi tog svängen förbi Tulka och rastade. Fika och mer bus för valparna, nu med förstärkning av Monicas Peppar!

Nu ska jag ut och träna Lots. Vi har ju Unghundsderbyt nästa helg och ska vi få en lika bra placering som Marcus/Jäger fick förra året så vill det till att träna!! 

// Jenny

RSS 2.0