Kott-Jocke har otur, 20091126

Jag har verkligen otur med mina gula!!

Pirat har sen tidigare ett sticksår på vänster baktass. Mellan tårna!

Nu idag blev vi som grädde på moset tvungna att akut operera Lots. Han lekte med en kotte här hemma. Skulle ta den och fick den för långt bak i munnen. Han satte den i halsen! Jag försökte kolla om jag kunde få tag på den men istället gled den ned! Lots har alltså svalt en grankotte!

In och ringa veterinären. De sa på en gång nej till att försöka få honom att kräkas upp den. För stor risk för skador, framkallade kräkningar är för kraftiga, krampliknande. Hade kotten hamnat snett så hade det kunnat gå illa. Hade han försökt kräkas själv kan kroppen på ett annat sätt "avgöra" om det kommer att gå eller inte. Blir det för vasst kan kräkningarna upphöra. Tydligen!

Jag har vissa andra kott-ätande hundar i färskt minne och vågade inte vänta och se om kotten kommer ut den naturliga vägen. Så det blev operation! Den gick bra och nu är det 10-12 lugna dagar innan stygntagningen. Han tyckte det var läskigt med sprutan sa sköterskan när jag hämtade Lots. Han är förresten omdöpt! Våra veterinärer kallar honom fr.o.m nu Kotten!

Vi börjar känna våra veterinärer och sköterskor för bra! Jag fick tillbaka kotten i en försluten plastfick. På baksidan hade någon ironiskt skrivit God Jul!! Och jag fick många förslag om att förgylla kotten och hänga i granen (VÄLDIGT högt upp!). Skämt åsido:

Jätteskönt att vi har veterinärer som verkligen ställer upp för oss och våra hundar! På kort varsel! STORT TACK!!

Jenny

Igång igen! 20091122

Nu börjar familjen komma igång igen. En sak som har hamnat på sparlåga ett tag är ju onekligen vår blogg!

Det är skoj när man får möjligheten att prova nya saker. Bergslagen hade ett fältprov för spaniel (fasanjakt) den 17-18/10 där vi blev tillfrågade att vara pick-up/eftersöks-patrull. Inte så jättemycket för våra hundar att göra men de fick göra nåt eftersök var så det blev en trevlig helg!

Den 23:e bjöd Goldenklubben Närke in oss på sin tack/funktionärs-middag eftersom vi var med på deras WT. Skoj att göra något "civilt" emellanåt! Åt struts! Inte otäckt alls men aningen överreklamerat, det kunde lika gärna ha varit en bit nötkött!

Den 25:e var det tackjakt på Ekeberg. Marcus gick som skytt igen. Anna/Saga hade möjlighet att hjälpa till som apportörer och Saga gick jättebra där i leran i vassen! Hon tog in nåt 20-tal på sök. Startkt jobbat!!

Hela oktober månad har Jäger gått på rehab-träning på Annalysen. Han har haft känningar i höger bak (sträckning?) sen andjaktspremiären. Muskelstelheten har sen gått upp i ryggen. Han börjar verkligen hata tredmill-träning! Han har kommit på att han kan stanna även fast löpbandet är i gång. Så fort han tror att bandet ska stängas av så stannar han, så av och till sitter han som ett frimärke på bakväggen och går bara med framtassarna. Och verkar nöjd med det!! Men det ger (ändå...) resultat! Ryggen är helt okey och benet blir bättre. Marcus har börjat träna igen men vi är jättenoga med stretchning, massage (har hyrt en massageapparat av veterinären, skitbra!!) och att hålla koll på hur han går. Letar man efter hälta hos en hund kan man bli tokig!! Tittar man för noga efter så ser det ut som om de är halta på alla fyra! Han har dock minst två träningar kvar men det KÄNNS jättebra!

Vi har haft två träningar här hemma, en WalkUp och en markering/dirigering. Vi har fått deltagare via ett träningforum som klubben startat. Närke har väldigt dåligt med kurser så det är ju skoj om det iaf blir träningar! Annars kommer vi aldrig få nya människor intresserade av jaktprov!

Själva lyxade vi till med en tripp till Vänge och Helena den 18/11. Charlotte/Luna var med på samma Ökl/Ekl-träning (med fokus på handling) , skoj!! Vi träffades lite tidigare och körde lite markeringar med systrarna (Puma och Pirat). Gick bra!

Under "riktiga" träningen gick Marcus och Jäger ruskigt bra! Jag tror att båda två tycker det är lika roligt att kunna träna igen! Lots gick inte helt 100, tog inte tecken helt distinkt, speciellt inte "stopp". Jag fick också lite skäll för för högljudd handling. Tryckte på hunden där det inte behövdes och sånt. Ja, ja... Jag vet vad vi båda behöver bli bättre på innan vårens provsäsong.

Den 21 december ska jag och Lots till Västerås. Vi ska vara med på SLUs ämnesomsättningsstudie, så då blir det en total veterinärkoll. Får hoppas att han är så frisk som jag tror!! En som inte är helt frisk är Pirat, hon har ett sticksår på baktassen. Just nu är det alltså sko och lite rörelse som gäller för henne!

Jenny

091113 Vandrat vidare!


KONRAD
010419 - 091113

"He is your friend, your partner, your defender, your dog.

 You are his life, his love, his leader.

 He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart.

 You owe it to him to be worthy of such devotion."


RSS 2.0