Tjoho!!

Ett tag sen vi skrev men det innebär inte att vi dött!!
Vi tränar på i lugnt tempo både med Jäger och Lots! Endast succèträning.
För 2v sen så jobbade vi dag så vi bokade träning med Anna o Saga tis och tors hon kom ut till oss vid 16.20, kan ju säga att det blev mörker träning en del av tiden För mig och Jäger del så är det bra vi ser inte varandra så Jäger kan stå där och fråga bäst han vill! Vi har inriktat oss på linjetag och markeringar.
Förra veckan så jobbade vi kväll vilket innebär att vi kan träna dagtid!
Jag tog det lungt med Jäger och gjorde endast ett sök som gick kalasbra på hela veckan medans Jenny har varit ute ett par dagar och tränat tecken och signaler  !!
Igår for vi till Vänge för träning med Helena och Fredrik. Vi hade lyckats få med oss Anna och Saga och jag tror nog att dom var nöjda över att komma dit och träna!
Det var många som anmält sitt intresse för att komma dit och träna så vi blev indelade i 2 grupper den ena stannade kvar vid deras hus med Helena medans den andra for iväg till Fredriks föräldrars hus med Fredrik.
Vi hamnade i Fredriks grupp vilket var kul, för honom har vi bara haft som instruktör på ett internat hos Monica
( Våran bästaste uppfödare). I gruppen  var Tommy Borg/Skye Anita Olsson /Laser  Sara/Luring(Lots bror) Anna/Saga Jenny/Lots och Jag/Jäger. 
Vi började med lite lydnad mest för att Fredik skulle få se vad han hade för hundar att jobba med sen gick vi och gjorde ett känt mål område som vi skulle använda resten av tiden (3 timmar) sen startade vi med Walk-up med Markeringar framåt och åt sidorna ibland blev det linjetag bakåt  och en del bumpermarkeringar lite varstanns! När man är och tränar hos Helena och Fredrik så gäller det att hålla koll på var alla markeringar hamnar för man vet aldrig vem hur och när dom ska hämtas in!! Jag tycker att alla hundar skötte sig bra men mest av allt så imponerade Lots och Luring på sista linjetaget innan avslut !!! Ca 150m förbi gamla nedsslagsplatser och dom bara tuffade på och hämtade in vilket vi med dom äldre hundarna fick krångla lite med även fast Fredrik står ute vid målområdet och skjuter med startpistol man ska tydligen inte kunna räkna med att det som ser enkelt ut kan vara en bit av en kaka!!
Jag ska träna mycket själv och med sånt som Jäger får jobba lite med för att få bort det otyget med frågandet han börjat med (Runners och Markeringar bakom krön). Jenny ska tuffa på i samma spår!  
Nu är det uppladdning inför kursen hos Maria Sundberg 6-7 dec !!!!!
 


// Marcus

Kommentarer
Postat av: Charlotte och Luna

Skönt att höra att ni är vid liv...trodde nästan att NI kört i diket på hemvägen :-P



Vi var ute och tränade i söndags. Linjetag mot okända mål. Luna satt i bilen och spanade vid utlägg, men på en plats kunde hon inte se när jag tog en bakväg ut och det var lögn att få dit henne. Jag stog uppe på en halmbal så jag hade bra koll över en gigantisk stubbåker. Tillslut var det bara att tala om att lyssna var prio ett och hitta dummy prio 2 och då gick det hur bra som helst. Idag har vi vi bara luffat i skogen. Luna har gnidit sig i griskskit från nypreparerad åker från topp till tå så resan hem kändes som en dag på distriktet...

2008-11-17 @ 19:47:06
URL: http://www.nogg.se/lupus
Postat av: Marie

Här i norr vilar vi oss i form inför Maria-helgen :-) - den är ju inte så himla långt bort som tur är!



Snön har landat med någon cm, skittråkigt att kasta dummies :-(

2008-11-17 @ 20:50:21
URL: http://virus.blogg.se/
Postat av: Monica

Först ett tack för komplimangen "vår bästa uppfödare".

Jag har nyfiket väntat på en rapport från söndgen Och det hörs att ni var tämligen nöjda med träningen och hundarna. Luring var ju här i lördags och vi tränade med bumpdern - markeringar i fodermärgkålen samt en del linjetag över ett stort nykikat dike med bara smetig jord. Luring var otroligt duktig. Och en solig em hade vi för en gångs skull.

I ösregn och hård blåst har vi idag varit och apporterat på andjakt. Det var +2 och riktigt ruggigt. På söndag är det dags igen men då är det nog is, för det ska bli kallt till helgen.



Hoppas ni får ut mycket av helgen hos Maria framöver.

/Monica

2008-11-18 @ 21:16:39
URL: http://www.viltvardarns.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0