Härliga hundliv!

Vi har en riktigt bra hundhöst! Livet kände lite segt ett tag efter att jakterna var slut; inget skoj att se fram emot och olydiga hundar till på köpet! Men vi fick ett lyft när vi kollade vad som fanns på kursfronten, vi bokade in massor med träningar för att få lite ljusglimtar i höstmörkret. Vi har även lånat ut Jäger som försökskanin. Skämt åsido, han ska var med på en SLU-undersökning om blodtryck och ämnesomsättning hos hundar. Han ska till Västerås den 8:e december för provtagningar och före det ska han få en grundlig hälsoundersökning, det kan aldrig skada!

I går var vi så iväg till Vänge för en träning med Helena. Nivån var Nkl/Ökl. Det roliga var att det blev lite grann utav en kennelträff i miniatyr. Kian och Kånny var med på samma träning, Anna och Kisel var där för en senare träning med Fredrik och Luring var där medans Sara var bortrest.

Träningen gick bra, både jag och Marcus var nöjda. Lydnaden börjar komma igen. Marcus har fortfarande problem med att Jäger stannar och frågar ibland vid dirigeringarna men fick tips av Helena vad han ska göra. Det blir lite återgång till enklare uppgifter, långa synliga linjetag och sök.

Lots gick bra, jag kunde (hyfsat bra) stoppa honom och få in honom på närsök när han kom fel på markeringar. Han gjorde ett linjetag över ett dike där han fortsatte följa linjen trots terrängbytet, det kändes suveränt då han kan ha problem att byta terräng. Han gjorde också ett långt linjetag där han gick hela vägen utan problem, det var vissligen mot ett känt område men vi hade gjort andra övningar emellan så jag är glad att han gick så bra. Det var full fart hela vägen! Allting känns bra nu och träningarna med Helena gör att jag får lite av en nytändning, det är så skoj att gå för en bra instruktör!

I tisdags så tränade vi med Camilla. Vi hade lagt upp det som "succé-träning" , allt skulle lyckas, jag tror att både vi och hundarna behöver det ibland. Vi gjorde linjetag, närsöksområden och markeringar, både enkla och dubbla. Camilla växlade mellan Polly och Pim-Pim. Pim-Pim är ju rolig, en så cool hund. Hon börjar få lite drag efter dummiesarna nu, det har varit lite av ett problem tidigare. Fördelen är att man kan leka upp henne rätt rejält utan att det går över styr, hon är så sansad.

På fredagen så träffade vi Angelica igen. Vi har verkligen inte träffat henne sen hon flyttade till Växjö! Vi talade om att träna lite men när det visade sig att fredagen bjöd på nollgradigt snöslask parat med rejäl blåst så gjorde vi som normala människor kanske gör: vi träffades och bara fikade. Det gick jättebra det med! Värt att pröva!

Som avslutning så kommer lite goda nyheter:

Jag har fått resultaten från Lots röntgen: A höfter och armbågar UA.
Viltvårdarns Jod (Jägers syster) Fick godkänt på KKL på Sundsta i lördags. GRATTIS!!!

Jenny

Kommentarer
Postat av: Camilla

Grattis till röntgen resultatet!! Vad kul.



/Camilla Polly Fara PimPim Märta

2008-11-02 @ 11:31:36
URL: http://www.svartafaran.se
Postat av: Monica Thoresson

Hej Jenny.

Grattis till Lots fina rtg resultat.

Kram

Monica

2008-11-02 @ 12:09:07
URL: http://www.viltvardarns.net
Postat av: Marie

Härliga röntgenresultat på Lots! Vi ses!



Kram Marie

2008-11-02 @ 23:18:36
URL: http://virus.blogg.se/
Postat av: Charlotte

Kände nog likadant som ni när slyngeljakten var över...mörkt å trist och en lååång oinspirerad vinter framför. Jättekul med en inplanerad träning i december. Hoppas du också kommer med Jenny. Man kan ju som sagt bara fika och umgås oxå!! Skönt att Lots hade fina höfter och armbågar...så att det kanske blir fler duktiga, guldgula labbar i framtiden ;.)



Kram på er!

2008-11-03 @ 17:29:25
URL: http://www.nogg.se/lupus
Postat av: Jod

Gissar att du haft en jobbig dag i dag brorsan :-P



Har hört att vi ska ses snart - känns kul, kanske skulle vi hitta på nåt j....elskap :-)

2008-11-16 @ 22:56:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0