Träning träning träning!!! 20100405

Nu är det allvar!!
I onsdags morse tog vi bilen till Arlanda för en Aprovs kurs med Helena Lindström och Sören Noren.
Det var en bra och kul kurs otroligt roliga marker, man kan ju sammanfatta dagen med rostiga hundar och förare efter vintern men många tips och ideer hur man ska föra hund fick vi med oss!!
Torsdag vilodag!
I fredags var jag ute med Jäger och körde närsök med tillhörande linjetag för han har fått en förmåga att öppna upp lite väl mycket på närsöket men det gick kalasbra!
I Lördags var Charlotte med Puma och Cougar och Anna och Saga här så då blev det lagom långa markeringar varvade med linjetag snett över ett dike och en bit in på ett hygge för dom äldre hundarna (Luna var inte med för hon blev av med paketet i fredags) Jättebra träning med duktiga hundar.Vi provade även skottapporter med dom unga inga problem där inte. Sen var det dax för vilt för dom som inte är i Elitklass dvs Saga Puma Cougar och Pirat viltvana var väl dagens ord för alla utom Saga!
Igår söndag var vi iväg och tränade med ett gäng som anmält intresse genom Ssrkbergslagen träningsforum och man kan väl säga att det kommer inte hända igen!!! Det var kul med nya marker och nyttigt för Pirat med andra hundar men det är inte kul att träna med folk som inte har ambitioner man fick inte nån pusch framåt om vi säger så!!!

Idag har vi tränat igen, Anna och Saga kom så vi började med markeringar över en stenmur! Jäger var helt kass men till slut så fattade han men då upptäckte vi en blödande tass så det blev ingång för honom jag vill att han ska vara hel tills nästa helg!(liten spricka i trampdynan)
Saga Lots och Pirat gick kalasbra!!
Sen var det dax för sök med vilt! Pirat har aldrig gjort ett sök så vi var nyfikna hur det skulle gå men inga problem där inte det är bara spontaniteten på vilt som behövs jobbas på. brorsan Lots såg mest ut som en viszla tjop tjop tjop sen var söket klart! Saga var inte helt i form för sök hon lallade mest runt och det brukar hon inte göra!!

Våran uppfödare http://viltvardarns.blogg.se/ lägger ut bilder på hur det går med snön så med risk för att bli påhoppad tänkte jag att några bilder tagna idag från våran altan på all våran snö kanske skulle uppskattas!! Haha
     
 Snön som ligger är vallar sen jag plogade i vintras.


Det måste tilläggas att snön har försvunnit skitfort dessa bilder är från förra helgens träning


 
Eukanuba competition here we come!!!!

Nu börjar kalendern bli full!!
Närmast i tiden är Ökl träning på lördag 10 apr i Katrineholm som Malin/Inqa Fixat.(Jäger/Lots)
17-18 apr ekl träning tulka
24 apr ökl träning tulka
25 apr kurs jaktretriverklubben arboga Jäger/Pirat
2 maj eukanuba competition
8 maj Pirat nkl träning gestagård för engelsman
sen ska väl Jenny klämma in några prov oxå!!!

// Marcus

Kommentarer
Postat av: Monica

Hm - orättvist tycker jag. Ni kan få vår snö.

Men oj, nu börjar era kalendrar bli fulltecknade för våren. Äntligen eller hur!

Hoppas Jäger blir bra i tassen. Ska bli så kul att träffa er igen.

2010-04-05 @ 22:26:14
URL: http://www.viltvardarns.net
Postat av: Charlotte

Tack för en rolig träning med mycket trevligt folk!!! Jättebra upplägg, nyttigt för småbusarna. Jag har satt på Luna en tratt och då kom Puma på att man kunde springa förbi, bita i Lunas nos och hinna undan utan reprisalier, efter 20:e gången tog jag av tratten...inte fullt så skoj längre!

Härligt att ni vaknat ur vinteridet. Hoppas vi kan sammanstråla något under våren för lite träning iaf. Ses i Tulka nästa gång! Skall bli superkul!

2010-04-06 @ 18:14:54
URL: http://www.nogg.se/lupus

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0