Träning, valphämtning och Jämtland, 20090607

Nu börjar livet bli normalt igen så då är det hög tid att uppdatera alla med vad vi har gjort!

Den 22/5 var vi iväg till Strängnäs, Gesta gård. Marcus var med på en ÖKL/EKL-träning som Tomas Söderberg och Madeleine ordnat. Instruktörer var två A-provsdomare från England: Gilly Nichols och Keith Bedford. Det blev en rätt så intensiv träning med två rejäla pass. Dagen gav Marcus en del idéer om handling men vi kan också konstatera att vi har duktiga instruktörer i Sverige också.

Efteråt åkte vi direkt till Tulka och Monica och Nils-Olov. Vi ska ju utöka vår familj med en liten Pirat! Vi blev kvar en bit in på förmiddan på lördagen innan det blev dags att åka hem med nytillskottet. Hon skötte sig jättebra i bilen, låg i sin bur och växlade mellan att sova och tugga tuggben. Vi kunde åka hela vägen i ett sträck, smidigt!

Väl hemma så fann Pirat sig direkt till rätta. Hon gick snabbt på upptäcksfärd i huset. Den som hade det svårast var nog Lots. Han satt längst bort i huset, i TV-rummet och undrade vad i hela friden det var vi tagit ned oss hem!



Visst är hon söt!

Hon har smält in i flocken riktigt bra! Lots har lugnat sig och har blivit en riktig lekfarbror, Jäger har också börjat leka så smått med henne. Konrad har i alla fall tittat på henne och accepterar att hon delar filt med honom och för honom är det riktigt bra, tidigare valpar har  han inte låtsats om att de finns förräns de är fyra-fem månader!

Den 28:e så bar det av till Hammarstrand, Jämtland. I .o.m. att vi nu inte skulle starta på Håsjö-provet så blev det en ren semester och lite hundträning. Bilresan upp gick suveränt! Och med tanke på att vi var tre pers (jag, Marcus och Charlotte), fyra hundar (Konrad, Jäger, Lots och Luna) samt två valpat (Pirat och Puma) i Blazern så kunde det lätt ha blivit en katastrof!

Stugan vi hyrt var kalasbra, den låg precis där provet gick. Vi träffade trevliga människor, åt och drack gott, tränade hund (småvalparna badade!) och såg på provet. Vilken total Viltvårdar-framgång det blev!! Titta t.ex. på Monicas sida www.viltvardarns.net . Min personliga favorit var Lykka! Det ÄR roligt att se kullsyskon!

En vecka gick jättefort. Hemfärdem gick nästan lika smidigt som uppresan. Valparna var lite piggare så det blev en hel del bus i valpburen och systrarna kan låta, MYCKET! Marcus hade fått snilleblixten att lägga in ett stopp, så vi tog svängen förbi Tulka och rastade. Fika och mer bus för valparna, nu med förstärkning av Monicas Peppar!

Nu ska jag ut och träna Lots. Vi har ju Unghundsderbyt nästa helg och ska vi få en lika bra placering som Marcus/Jäger fick förra året så vill det till att träna!! 

// Jenny

Kommentarer
Postat av: Anna

Vilken sötnos! Är sugen på att träffa både henne och er och träna lite snart igen. Håller på och tragglar med fotgående... Inte särskilt roligt men väldigt nödvändigt. Hör av er när ni har lite tid över i ert full späckade schema =) /Anna

2009-06-08 @ 12:11:37
Postat av: Eva & Korall

Vi här i Bispgården håller tassar & tummar för din och Lots start till helgen, men det kommer självklart att gå bra. Tack för ert besök och jag & Korall ser fram emot ert nästa besök. Korall är på bättringsvägen och jag längtar tills vi kan börja träna igen. Tack Jenny för assistansen.



Ha det gott och vi ses snart igen/Eva & Korall

2009-06-08 @ 18:41:25
URL: http://www.sojkennel.se
Postat av: Anne & Ockra

Hej !

Kul att ha fått träffa er och välkommen upp och prova på fler träningsmarker. Håller tummarna för er på derbyt. Ha en bra dag. Anne & Ockra

2009-06-09 @ 06:32:36
URL: http://www.splashofwaters.se
Postat av: Jod

Håller tassarna allt jag kan för dig till helgen Lots!! Du kommer att fixa det med glans!

2009-06-10 @ 19:44:59
URL: http://virus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0