Jakthelg

I helgen har vi varit och apporterat på Åtorps gård i Bie utanför Katrineholm.

Jakten började vid lunch på lördagen. Vid första dammen så hamnade jag, Uno och Lots på den sida där det inte föll så mycket fågel så det blev inte mycket att göra. De tog in varsin and på sök, men det var ändå spännande då det var Lots första apport i samband med riktig jakt. Han skötte sig med den äran, greppet var perfekt och han lämnade av i hand.
Marcus och Jäger hamnade i andra ändan av dammen där det sköts mer. 6st plockade han in varav en rätt tuff dirr på en skammad. Först linjetag ut ca 30m då dök anden och kom upp 3 m  till vänster, husse blåser stopp och visar på Jäger men anden dyker igen men nu följer Jäger självmant efter till en ö ca 20m bort och där får han tag på den!  
  
Vid nästa vatten satt jag med mina hundar och Charlotte med Luna vid en ensam skytt. Hon sköt bara när hon var säker på att träffa och få ned sina fåglar så det var inte heller här så att det "regnade" fågel. Det var i och för sig bra då det verkligen gav både matte och hund en bra möjlighet att markera bra. När skyttet var färdigt så skickade vi ut hundarna på ett ganska tungt sök i en igenvuxen vik, både Uno och Lots arbetade glatt på. Marcus och Jäger hade det lugnt på sitt pass, 2 apporter och några till på eftersök

Sista vattnet för dagen kallas Solen. Där fick jag och hundarna sitta vid en vik med en skytt på vardera sida. Här sköts det mycket mer, vid oss gick det ned 4 änder under första floget. Jag skickade Lots på en fågel längre in i viken medans Uno jobbade på en skammad som låg i vasskanten. Dom kom in med varsin fågel och även den som Lots kom in med levde fortfarande men han höll den i ett fast grepp hela vägen in till matte. Jag skickade även ut Lots att söka i skogen bakom. Där hittade han vilt men senare visade det sig att han också varit och tagit ur Charlotte och Lunas hög! Trots det tycker jag att båda två jobbade på bra då de tog in 7 änder helt på egen hand (jag räknade inte med de stulna)! Vid detta vatten
så satt Marcus och Jäger med Malin, Inqa, Geara och Alba. Där fick Jäger bekänna färg!! Malins hundar tog smörapporterna medans Jäger fick ta allt som hamnade en bit ut i vattnet och bli skickad på linje  till  vassen på andra sidan, ca 7 meter, och söka av. Tung jobbat tyckte Jäger och vägrade gå ut efter ca 10 linjetag! Musklerna i höger bak började göra sig påminda efter ledbandsskadan så Marcus bröt där!  

Jägarna (som kom från en skytteklubb) tyckte att det räckte efter dessa tre vatten så det blev inget av med det inplanerade kvällssträcket. Vi hade sällskap hem av Charlotte och Luna och kom hem redan vid 19-tiden vilket gav oss gott om tid att äta och prata hund!

Vid söndagens första vatten satt jag med Uno och Lots bakom en sten mitt på ett gärde en bit upp från vattnet. Vi delade skydd med Malin som hade med sig Inqa och Geara. Vilken överblick vi hade över skyttarna nere vid vattnet! Lots hade verkligen fattat vart det roliga lnträffade, han var helt fokuserad på vad skyttarna gjorde och hur fåglarna gick. Malins hundar tog in det mesta av det som föll innan jakten blåstes av. Jag skickade Lots på sök bakåt efter en lätt skadad and. Det var så skoj att se!! För det första så var det inget problem att rikta honom bort från vattnet, som onekligen drog. Han fick rätt så snart upp spåret men det var en runner, han låg verkligen i för att följa löpan. Lots såg verkligen förvånad ut då han kom fram till anden. Den var bara vingad och var verkligen inte bara att plocka upp! Men in till en stolt matte kom den, med en snygg avlämning och allt! Här fick Jäger plocka in 3st varav en dirr på en skammad som dök men in kom den till slut.

Söndagens sista vatten hade jag inte allför höga förväntningar om, sist sköts det bara tre änder. Det var verkligen skillnad idag, det blev 21 änder. Uno och Lots tog in många fåglar som föll bakom skyttelinjen i ett vassbälte. Lots fick upp en skammad and som lyfte och flög undan riktigt långt. Han fick upp den två eller tre gånger och följde den över en kulle men släppte den sen, så den togs in av Malins Alba. Jäger fick inte en enda apport här och han ville inte ge sig in i vassen på eftersök. Marcus kommentar var "helt slut i huvet". Normalt sett så brukar det vara "vill husse så gör Jäger"!
Allt som allt blev det ca 200 apporter för alla hundar som var med.  

Jag är jättenöjd med båda hundar jag fört under helgen. men speciellt skoj tycker jag det är att lilla Lots går så bra! Det är så skoj att se att han kan vara med och markera vad som händer även fast det skjuts på från alla håll, och även att han har dådkraft nog att ta en ilsken skadad and! Marcus är jätte nöjd med Jägers jobb! Kan säga att det är lugnt i huset just nu!!     


Kommentarer
Postat av: Joddan

Men äntligen får man veta vad ni håller på med - hög tid var det att börja blogga :-)



Vad duktig vovvarna (och förare såklart) har varit!



Här laddar vi för Järvsöprovet nu till helgen, första par ut på lördag och 3 sista på söndag!

2008-09-14 @ 21:24:31
URL: http://virus.blogg.se/
Postat av: Charlotte och Luna

Välkommen ut i cybersiten! Nu behöver inte jag skriva alls, utan kan bara länka till er sida :-D

Tack för en trevlig helg. Era hundar jobbade kanon!

Kram C

2008-09-14 @ 22:38:22
URL: http://www.nogg.se/lupus
Postat av: Anna & Saga

Hallå där! Trodde nog att ni skulle skaffa en blogg nu när ni har så duktiga hundar o så vips så hittade jag er på Charlottes sida =) Roligt! Hoppas på träning i helgen... måste finslipa massor med saker. Igår var hon klockren på sök o dirr, men vill sig inte på WT, kan det vara mattes nerver tro?

2008-09-15 @ 11:28:03
Postat av: Sofie, Zimply & Bonuz

Nejmen va trevligt att hitta er här! Det var på tiden!!! Härligt det låter att vara ute och jaga, MYCKET roligare än att fjolla runt i en fyrkant som kallas för ring och låtsas vara snygg!



Ja börjar jobba kl 15 på onsdag så då skulle vi nog kunna träna lite på förmiddagen om ni kan, vi kan ju höras imorn!



Kram Sofie och dogsen!

2008-09-15 @ 22:12:20
URL: http://www.freewebs.com/redlegs
Postat av: Mia

Tycker om det du skrivit! Roligt att se en del nyttiga grejer och inte bara det generella grejerna som man kan se om varje dag. ;)

2010-12-01 @ 15:31:15
URL: http://jade.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0