Träning i Tulka Jenny 29/12

Har nyligen kommit på varför vissa "civila" i omgivningen tycker vi är tokiga: i söndags gick vi upp just före 4.00 för att åka till Monica och träna hund! Det kostar att ligga på topp!

Vi var 6 ekipage: Mats/Hagla, Minica/Gnista, Sara/Luring, Gun/Lisa, Gunnar/Milos och jag/Lots. Marcus var den som ledde träningen som gick som en Walk-up.

Vi skulle gå upp och ned för ett fält, längs med ett dike, nyurdikat och ganska brett.. Marcus började med att göra ett tydligt målområde i ena änden av fältet. Vi rörde oss sakta framåt över fältet under tiden som Marcus ordnade arbete åt oss. Första stoppet för att skicka hundar bakåt mot målområdet var ganska nära och gick bra. Sedan växte hornen fram på Marcus! Det gick en markering framåt, Marcus sa åt Sara men det var bara det att Luring varken skulle ta markeringen framåt eller linjetag bakåt:, han hade smugit ut tennisbollar åt sidan som skulle in! Sara riktade upp Luring och gav kommando och nog kom han dit han skulle och in kom bollen! Lite längre ner blev det min tur att skicka Lots på bollarna. Han kom till området men inte direkt på en rak linje; han väjde för ett översvämmat område som nu fått isskorpa...hmm...vet inte om jag tycker att det kan räknas in i kategorin "terrängen påverkar linjen".

Bumprarna var utställda på andra sidan diket och dem använde Marcus för både ljud och markeringar. Både Hagla och Lisa tog in riktigt fina markeringar. Över diket, över den uppgrävda jorden från diket, rakt mot nedslaget och sen tillbaks. Även Milos tog en kalasmarkering på andra sidan på lite längre avstånd. Lisa var den som var mest påverkad av att gå på linje med så många (och obekanta!) hundar, hon tyckte ibland att hon kunde klara sig själv och inte vänta på mattes kommando. Där ser man att svårigheterna kan vara helt annat än att själva markeringen är krånglig, duktig markör som Lisa är så hade hon klarat sånt utan problem! Gnista gick på dirigering på en av "bumperdummiesarna". Hon tar Monicas tecken jättebra men är inte riktigt tillbaks i gammal god form efter träningsuppehållet för valpning. Hon hade i söndags inte driv och entusiasm nog att ta diket i full fart, det blev lite spring efter kanten på andra sidan.

När vi gått över halva fältet så kom vi fram till ett område med fodernärgkål, aväten och liggande men fortfarande starkt luktande. Där blev det problem för alla hundar som fick markeringar in i kålen men alla fick in dummien till sist, antingen med styrning från föraren eller genom att Marcus kastade ytterligare dummies, Här tog vi också in de längsta linjetagen mot målområdet, tror det blev bortåt hundra meter. Hagla gjorde definitivt dagens snyggaste linjetag, hon gick alltid rakt på och i härligt tempo!

När vi var färdiga tog Marcus ut Jäger. Han fick ta samma linjetag som vi andra men med den stora skillnaden att han inte sett utlägget av dummies och bollar. Han gick som  Marcus brukar säga "KALAS"! Det är första träningen han gör sedan de var iväg på kursen hos Maria Sundberg, så jag tror att BÅDA TVÅ var riktigt laddade!

Kommentarer
Postat av: Marie & Jod

Fy vad ni verkar ha haft tråkigt - som vanligt not



Hoppas ni får en härlig jul och ett gott nytt år!



Julkramar från norr

2008-12-24 @ 09:45:48
Postat av: Charlotte

Nu är det färdigjobbat och jag styr kosan mot julmaten....Luna har varit ledig och hängt med familjen. Lite sur var hon allt i morse, men tror hon insett att det var en vinstlott. Härligt att ändligen få läsa er rapport! Ha en fortsatt god jul och tack för julhälsningen i morse!

2008-12-24 @ 19:43:29
URL: http://www.nogg.se/lupus
Postat av: Sara&Luring

Tack för en trevlig trännings dag. Det var kul att få träffas och tränna ihop. Hoppas att vi kan göra det igen.



Hälsningar Sara & Luring

2008-12-25 @ 10:07:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0